Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » EU jövője: Európai Egyesült...

EU jövője: Európai Egyesült Államok Ki mit lát benne?

Figyelt kérdés
Mennyi időn belül következhet be az egységes európai állam létrejötte? 50 év?
2010. jún. 1. 00:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
79%

Európa szerintem úgy jó, ha nincs benne Európai Egyesült Államok.

Jó, hogy sok nyelv van. Mi lenne a hivatalos nyelve? Az angol? Ebbe belemenne Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, vagy bármelyik másik? Legyen az Eszperantó? Ezt szerintem még azok sem gondolták komolyan, akik kitalálták. A nyelvéről egy ország sem fog lemondani. A kultúrájáról sem. Ha pedig a liberalizmus zászlaja alatt egyesítenék Európát, az meg is pecsételné a sorsát. A maradék hatalmát is elvesztené, mert a liberalizmus nem egységesít, hanem megoszt.

2010. jún. 1. 09:56
 12/19 anonim ***** válasza:
37%
szerintem így most pont jó az EU
2010. jún. 1. 09:59
 13/19 anonim ***** válasza:
46%
Érdekes az ügy, elvileg a 6 kezdőnek (ESZAK) végső soron ez lett volna a célja, csak az EU történetében semmi nem megy ilyen egyszerűen. Vannak országok (tipikusan Anglia, Görögország, meg az északi angol-orientált államok) melyek minden lépésükkel próbálják megakadályozni az integráció mélyebb szintre kerülését, így elég nehéz érdemi lépéseket tenni. Az biztos, hogy ha megvalósul, az még nagyon hosszú idő lesz, és nem lesz egyszerű folyamat. Azt nem lehet mondani, hogy egységesedés nélkül felbomlik, ugyanis a konföderációs szinten már túllépett. Ennek ellenére 3 lehetőség van: 1. mégiscsak felbomlik, mert nem tudnak hosszú távon együttműködni 2. jelenlegi, sajátos formájában állandósul, teljesen új szövetségi formát képezve (erre látom a legkisebb esélyt, valamerre biztos változni fog folyamatosan) 3. mélyülő integráció, egység.
2010. jún. 1. 10:33
 14/19 anonim ***** válasza:
71%
voltak spekulánsok akik 2020 ra várták a vilákormányt...
2010. jún. 1. 11:35
 15/19 anonim ***** válasza:
68%

"Szerintem úgy lehet egységesíteni, hogy az egésznek kitalálnak egy új kultúrát, ami jelen esetben a liberalizmus."

Ezt valami kocsmából írtad már 5-6 feles után?

2010. jún. 1. 12:20
 16/19 anonim ***** válasza:
24%
Nem tudom,hogy a nehéz sorsú liberálisok,miért röhögnek a siriuszos nagymagyarokon....lényegében ugyanaz mindkettő.,..
2010. jún. 1. 15:42
 17/19 anonim ***** válasza:
81%

"Szerintem úgy lehet egységesíteni, hogy az egésznek kitalálnak egy új kultúrát, ami jelen esetben a liberalizmus."

Házi feladat utánanézni annak, hogy mit jelent a 'kultúra' szó, illetve mi az a 'liberalizmus'.

2010. jún. 2. 12:31
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Csak úgy van esélye Európának, ha integrálódik, s szép lassan egységes országgá tudna alakulni, bár ez nagyon nehéz folyamat.

Lehet, hogy most még Németország, Franciaország jelentősebb Oroszországnál, de a jövőben ez igencsak meg fog változni: Oroszország gazdasága gyorsan növekszik, míg az európai gazdaságok a sorozatos recessziókat élik meg. Egy egységes Európai Unió megteremtése lenne a cél. Miért ne lehetne minden tagállamnak saját nyelve? Most is az Európai Parlamentben angolul és franciául kommunikálnak. Meg tudják oldani, ha akarják.

Szóval Európa országai külön-külön gyengék, de egyesülve az USA-nál is erősebb világhatalom.

2010. jún. 27. 12:50
 19/19 anonim válasza:
0%

ja, és egyébként az usa-nak sincs hivatalos nyelve. csak úgy mondom.

szerintem előbb-utóbb egy egységes európa leszünk, mert már a közös alkotmányon gondolkodnak. és az szerintem már nagyon közel van az egységes országhoz. továbbá az EU egy teljesen újfajta szövetség az országok között. ja és az euró pár év alatt kiszorította az addigi pénzeket az internacionális gazdaság legtöbb területéről. pl. az olajbiznisz is euróban van számítva. az olajsekjkek nem engednék összeomlani.

2011. okt. 26. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!