EU jövője: Európai Egyesült Államok Ki mit lát benne?
Vagy egységes lesz teljesen, vagy Európának annyi.
Még a mostaninál is kevesebb beleszólása lesz a dolgokba.
Amerikához, Oroszországhoz vagy Kínához képest mi egy Franciaország, egy Nagy Britannia vagy egy Franciaország?
Egységben van az erő. Az USA is milyen röhejes lenne már, ha negyven vagy ötvenvalahány államból állna.!
Szép dolog a kultúra és a történelem, csak nem sokat ér, ha nincs mögötte erő és hatalom.
ma 01:00
Erőszakkal a XXI. században semmire sem lehet menni, hiszen csak a gazdaság és technika számít. Az erőszak a világrendszer lúzereinek módszere, a világrendszer perifériáján használják.
Az integráció előrehalad, mert ahol az emberek, a tőke, az áruk stb. (blablabla) szabadon mozognak, ott beszélhetünk akár egységes államról is. Miért, a régi középkori királyságokon országokon belüli vámhatárok voltak. Ha azok egységes országok voltak mégis, akkor a mai egyesület európai gazdasági térség, ami még politikailag is együttműködik, minimum ennyire egységes állam. Szóval játék a szavakkal, hogy lesz-e egységes Európa vagy sem. Bizonyos definíciók szerint már régóta az Európai Egyesült Államokban élünk, más definíciók szerint nem.
01:07
"Amerikához, Oroszországhoz vagy Kínához képest mi egy Franciaország, egy Nagy Britannia vagy egy Franciaország?"
Franciaország kb. egy súlycsoport Kínával és erősebb Oroszo.-nál, de ez részletékérdés, hiszen tényleg egységben az erő.
Szerintem úgy lehet egységesíteni, hogy az egésznek kitalálnak egy új kultúrát, ami jelen esetben a liberalizmus.
Ezzel eltörlik a népek (pl. francia, angol, német, spanyol) nacionalizmusát, és egységesítik Európát a liberalizmus alatt.
"Szerintem úgy lehet egységesíteni, hogy az egésznek kitalálnak egy új kultúrát, ami jelen esetben a liberalizmus.
Ezzel eltörlik a népek (pl. francia, angol, német, spanyol) nacionalizmusát, és egységesítik Európát a liberalizmus alatt."
És azért alakították ki őseink a külön kultúrájukat, hogy egy csettintéssel elvessék utódaik a jövőben? :D Szerintem egy gazdasági vámunió bőven elég lenne, illetve a megállapodás, hogy háború idején együtt harcolunk (ha jól tudom ez már megvalósult). Sosem vezet jóra a sokszínűség leromlása ( például egy társulás a bioszférában kihalásra van ítélve a biológiai sokszínűség leromlásával, és a beltenyészettel). Ugyanez történne az emberrel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!