Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti nem féltek attól, hogy mi...

Ti nem féltek attól, hogy mi lesz veletek majd nyugdíjas korotokban?

Figyelt kérdés

Én még viszonylag fiatal vagyok(26)de megértettem azt,hogy ön gondoskodni kell magunkról,szerintem az állam nagy ívben tesz ránk idős korunkra.

Gondoljunk bele logikusan,mindig az éppen dolgozói réteg teremti elő az idős embereknek a nyugdíjt.A következő években az elvándorlás miatt egyre kevesebb a fiatal/középkorú munkaképes ember,míg a nyugdíjasok száma növekedni fog(Ratkó gyerekek nyugdíjba vonulása miatt)

Következtetésem(lehet,hogy tévedek)a közel jövőben,kevesebb számú dolgozónak kell egy nagyobb számú nyugdíjas nyugdíját előteremteni.

Ami azért probléma,mert valószínűleg megfogják emelni a nyugdíj korhatárt,illetve nevetséges nyugdíjak lesznek.(most se sok persze)

2017. nov. 1. 09:52
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
46%

"A feltehetően jó válasz tehát az, hogy lesz egy réteg, amely elég okos, elég képzett, és semmiféle félnivalója nem lesz semmilyen rendszerben"

Értem mire akarsz kilyukadni, de ez erős túlzás. Bármikor adódhat olyan makrogazdasági helyzet (legsablonosabb példa: államcsőd), ami egy élet munkáját, évtizedek takarékoskodását cseszheti el, akkor is h az ember jóval óvatosabb és okosabb az átlagnál.

Mi olyan hosszútávú befektetési lehetőséget tudsz, ami garantáltan évtizedekig megőrzi az értékét?

Valuta? - mi van államcsődnél?

Értékpapírok? - mi van ha burul a cég?

Ingatlan? - ki látja előre, hogy mely településeknek fog jól menni a jövőben?

2017. nov. 1. 15:47
 22/28 anonim ***** válasza:

Ja igen, és az olyan kézenfekvő dolgokat nem is említettem, mint például egy komolyabb betegség vagy egy természeti katasztrófa esete.

Egy betegség évekre kiüthet a munkaerőpiacról, ráadásul az ilyenek kezeltetése is baromi drága. Úgy olvadhatnak el így vagyonok, mint a villám.

2017. nov. 1. 15:49
 23/28 anonim ***** válasza:

Nem.

Én jól bebaxok és szemeteszsákot húzok a fejemre, amikor majd munkaképtelenné válok. Aztán belealszok.

2017. nov. 1. 15:58
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

Most nem azért, kérdező, de 45-50 év múlva, mire te nyugdíjas lennél, már ország sem lesz.

Úgy hogy nyugi, nem a nyugdíj lesz a legnagyobb bajod.

2017. nov. 1. 15:59
 25/28 anonim ***** válasza:
Először meg is kellene érni még azt!
2017. nov. 1. 19:42
 26/28 anonim ***** válasza:

"Hiába lesz kevesebb nyugdíjas, ha azoknak még kevesebb gyerekük lesz. Még egyszer leírom: a magyar születési ráta 1,5.

Értsd: minden 2 ember (anya és apa) helyébe 1,5 ember fog lépni a munkaerőpiacon. Minden 2 ember nyugdíját 1,5 embernek kell kitermelnie. "

De nem mindegy,hogy 3 millió vagy 1,5 millió nyugdíjast kell eltartania 1,5szer kevesebb embernek.

Szerintem elég nagy baromság ettől félni,hogy nem lesz elég munkaerő.Bevándorlással ugyanis megoldható a probléma.

Viszont ha sok nyugdíjas van,nem mondhatod,hogy haljon meg a fele,mert sokan vannak.

De eleve sokan kiperegnek nyugdíj előtt,a legtöbben pedig pár évet élvezik a nyugdíjas éveket.

Férfiaknál 72 év az átlagéletkor és 65 év a nyugdíjkorhatár.

Sokan meghalnak az 50-es éveikben.

Az ő nyugdíjukkal mi van?

Másrészt amúgy is azt kell nézni,hogy mennyit termelnek meg,nem azt,hogy mennyien.

Ha van 5 millió minimálbéresed,ők milyen nyugdíjat fognak neked kitermelni?

Ez minőségi kérdés is.

Nálunk túl kevés a diplomás,és a jól kereső ember,így kevés járulékot fizetnek be.

A Ratkók között pedig nagyon sok van,aki kapun belüli munkanélküli volt.

2017. nov. 1. 21:57
 27/28 anonim ***** válasza:
Nem érted, mire akarok kilyukadni! Az általad felsorolt jelenségek elszenvedői nincsenek abban a rétegben. Nem létezik totális államcsőd, meg totális egyebek. Az midig differenciált, és az előrelátók, mérlegelni képesek mindig jól jönnek ki belőle, a többi meg rosszul. Aki ilyesmiből rosszul jön ki, nem volt képes látni és érteni az eseményeket. egy forradalom se villámgyors, padig annak fő jellemzője, hogy robbanásszerű. Hát még egy gazdasági esemény. Ahhoz képest csigalassú, rengeteg lehetőség van a kivédésére. Persze csak annak, aki ért hozzá.
2017. nov. 2. 08:38
 28/28 anonim ***** válasza:

"Nem érted, mire akarok kilyukadni! Az általad felsorolt jelenségek elszenvedői nincsenek abban a rétegben. Nem létezik totális államcsőd, meg totális egyebek. Az midig differenciált, és az előrelátók, mérlegelni képesek mindig jól jönnek ki belőle, a többi meg rosszul. Aki ilyesmiből rosszul jön ki, nem volt képes látni és érteni az eseményeket. egy forradalom se villámgyors, padig annak fő jellemzője, hogy robbanásszerű. Hát még egy gazdasági esemény. Ahhoz képest csigalassú, rengeteg lehetőség van a kivédésére. Persze csak annak, aki ért hozzá."

Jó, akkor most tegyed szívedre a kezedet és mondd azt, hogy egy 10 milliós országban 20-30 embernél több lát ilyeneket előre.

Mi most átlagemberekről beszélünk. Amikor egy gazdasági szektor iránt hobbi szinten érdeklődő emberhez eljut az, hogy xy valuta értéke elkezdett zuhanni, akkor már marhára késő cselekedni. Előre pedig ilyeneket NEM lehet biztosan megmondani.

És igen, államcsőd sem egyik napról a másikra történik, de amikor megjelennek az első jelek, már késő nagyobb buktát megúszni. Ha van egy 4-5 éves lekötésed állampapírban, akkor mire mész te azzal, ha pár héttel előre látod a bajt?

2017. nov. 2. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!