A kötelező polgári védelmi szolgálat mennyi ideig tart? Úgy értem, ha valakit egyszer besoroznak, akkor egész nyugdíjas koráig ő a tagja lesz?
Maga az éles szolgálat igen, ez nyilvánvaló. :)
Engem az is érdekel, hogy ha egyszer valakit besoroztak - mert úgy tudom, véletlenszerűen a lakosság kb 1%-át sorozzák be -, akkor onnantól kezdve meddig lehet őt helyzet esetén riasztani?
Én úgy értelmeztem, hogy nyugdíjig bárkit behívhatnak ha gond van. Értelemszerűen első körben a fiatalokat fogják, meg a munkanélkülieket, esetleg közmunkásokat. Aztán szépen lépnek tovább, ha kell még ember.
A behívhatóságnak csak a nyugdíjas kor szab határt, vagy az, ha valamiért nem vagy alkalmas. Nincs olyan, hogy letelik egy idő után. Egyébként ez nem besorozás, mert ez nem katonaság. Csak küldenek egy hivatalos értesítést, hogy irány a gát pl. és neked menni kell. Ha többet a környéken nem lesz árvíz, akkor többet nem is fognak behívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!