Komolyan ilyen siralmasak a pályakezdő fizetések? Ez hiteles statisztika, vagy kamu?
Nettó 200 informatikus?
Nettó 160 Pénzügy?
Értékesítő ismerőseim keresnek ennyit.
"Nehogy már egy nulla tapasztalattal rendelkező akarjon milliós fizetéseket, mindenkinek el kell kezdeni valahol, aztán majd ha lehúzott 2-3-5 évet akkor kérhet nagyobb bért magának. Amíg nem rakott le semmit az asztalra, addig ez van, sajnálom."
Erről van szó!
Mit képzel egy huszonkét éves fiatal szakmunkás, hogy nem éhezve, a szülei nyakán ülve akar előrelépni...a hanyatló Nyugat meg a takarítónőnek is olyan fizetést ad, amiből nem küszködik hónap végén. Fujj, tanulja csak meg a balkáni paraszt, hol a helye...ja,nem. :D
Álláskeresőként mondom, hogy még rosszabbak is vannak ennél. Komolyan gondolkodom a külföldi munkán.
Bármilyen furcsa, én is szeretnék önálló életet kezdeni.
Bízom abban, hogy nem egy szolgalelkű generáció nő fel.
Egy olyan generáció, akik vállalkozó kedvűek. Itt nem csak arra gondolok, hogy kockáztatnak.
Az a baj ezzel a "melós" élettel, hogy alamizsnáért kuss a neved. Hiába keresel nettó 400-at, akkor is más szolgája vagy.
Mindegy, hogy mérnök vagy cnc, stb.
Már bocsánat a kifejezését.
Azt se feledjük, hogy más céljaiért dolgozik az ember.
Viszont a vállalkozó szemléletet már kis kortól kezdve el kellene kezdeni.
A másik, a gazdasági környezet. Ha nem vállalkozó barát, akkor lőttek az egésznek.
Van egy pár multi, aki uralja a piacot. Viszont, mivel egyeduralmon vannak, így ők irányítják a kormányokat is, részben.
Ha lelépnek, akkor azt megérzi egy ország gazdasága.
Ha viszont sokféle vállalkozás lenne, ami által több lábon állhatna egy adott ország akkor nem lenne ennyire kiszolgáltatva.
Amúgy a kezdő fizetés ha nyugathoz viszonyítunk, akkor valóban morzsa.
Sajna a piac nem szeretetszolgálat.
Én 10 év munka után értettem meg, hogy senkinek sem érdemes hajtani, ha legalább azt a 4-500 nettót oda nem adja. De még akkor sem mert az ember egészsége az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!