Komolyan ilyen siralmasak a pályakezdő fizetések? Ez hiteles statisztika, vagy kamu?
Nettó 200 informatikus?
Nettó 160 Pénzügy?
Értékesítő ismerőseim keresnek ennyit.
Igen??? Én 85.000-et keresek
8óra, 5 nap, érettségi, 2 szakma.
Teljesen komolyan, Kérdező. Amíg a görény munkáltató megteheti, hogy gombokkal kiszúrja az emberek szemét, addig meg is fogja tenni.
Ha majd nem lesz balek, aki szaréhugyé' robotol neki, kénytelen lesz emelni, különben kopogni fognak a szemei keményen.
Kelet-Magyarország gondolom rendesen lehúzza a statisztikát.
Pesten bruttó 360-450 alatt nem megy el IT-snek senki, pénzügyesnek se nagyon.
Jaj nem kell drámázni, persze az itteni hozzászólók szívesen statisztálnak ehhez, ezt megértem.
A statisztika az OKJ, gimnázium és szakmunkás végzettségűek fizetését is figyelembe veszi az átlagfizetések megállapításánál az egyes iparágakban, nem csak a diplomásokét.
Ugye te sem gondoltad komolyan, hogy a gépiparban nettó 150-et keres egy diplomás?
Nézd meg mekkora hiány van mérnökökből, és mennyit keresnek egy Knorr Bremse-ben, Bosch-ban, egy Mercesesben, egy Audiban vagy bárhol.
Igen, párom 230-nál soha nem kapott többet, én diplomás védőnőként 90-es kezdőfizetéssel indultam, de a már 40 éve szakmában lévők sem kapnak többet 140-nél.
Kijöttünk külföldre, kicsit más lett a leányzó fekvése. :)
"Nehogy már egy nulla tapasztalattal rendelkező akarjon milliós fizetéseket, mindenkinek el kell kezdeni valahol, aztán majd ha lehúzott 2-3-5 évet akkor kérhet nagyobb bért magának. Amíg nem rakott le semmit az asztalra, addig ez van, sajnálom."
Semmi gond nincs, nye problemá, a pályakezdő húz kifele Németbe mint a vadliba, a tulaj meg üldögélhet majd korgó gyomorral az üres gyárában, és töprenghet, hol bszta el a dolgot.
Lehet ezt így is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!