A magyar fiatalok hány százaléka vonult nyugat európára? Van már erről hivatalos statisztika?
Annyi biztos nincs, az inkább a kivándorlási hajlandóság.
Én a 30 alattiakat tekintem fiatalnak, az ő számuk durván 1,7 millió. Kb. 600 magyar dolgozik külföldön, ennek a fele lehet ez a korosztály talán, szóval az én becslésem 15-20%.
A valosag kozelebb lehet az egymilliohoz, mint a 600e-hez...
Es egyre gyorsul.
És ne örüljünk annak, hogy ebből az országból elmenni akar a többség, legfeljebb nem tud. Az aknazárat is kijátszották, és a mai "szabad" mozgást is sokan képtelenek megvalósítani.
Ennek pedig egyik fő oka ez a szemlélet. "örüljünk, hogy csak fél szemünket verték ki, örüljünk, hogy nem mindenünket rabolták el, éhen veszni nem hagytak, stb." Nem, ne örüljünk! Ne tűrjünk semmit, ami önérzetünket bántja, ami károsít anyagiakban és szellemiekben, bárhonnan is jön. És ha majd ez lesz a közgondolkodás, fölöslegessé válik ez a kérdés. Vagy inkább értelmetlenné.
"Amikor én voltam fiatal akkor ez csak álom volt,drótkerítés és aknazár volt a nyugati határunkon."
Az nagyon helyes is volt. A disszidenseket akkoriban még kivégezték, amelyiket nem azt meg legalább elverték és lecsukták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!