Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek 20 éven belül van...

Szerintetek 20 éven belül van esély arra hogy megoldódik az informatikus -mérnök hiány? Jól látom, hogy ebben a politika nem tud segíteni?

Figyelt kérdés

Programozó, mérnökinformatikus, gépészmérnök, villamosmérnök. A csapból is az folyik, hogy ezekkel a szakmákkal szinte azonnal munkaba lehet állni átlag feletti fizetésért. Még sincs elég megfelelő mennyisegi és minőségi szakember.

Én úgy látom, hogy ez a közeljövőben, mondjuk 20 éven belül nem fog megoldódni, mivel

- 10 bol 6-7 ember gyululi a matekot ( tehát korlátozott a szakemberek száma ).

- ezek a szakmák élethosszig tartó tanulást igényelnek, és az emberek többségéböl ez hiányzik.

-emellett a hiány egyre nagyobb lesz, mivel a világ gepiesedik / automatizalodik.

Tehát hiába próbálja a kormany alacsony ponthatarokkal, kiemelkedő ösztöndíjakkal támogatni ezen képzéseket, a probléma nem fog elmulni, mert a hiba a emberekben van.

2017. aug. 23. 16:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Annyit hozzátennék, hogy sok tárgy hiába hangzik érdekesen, nehéz a levegőbe lógó dolgokról tanulni. Sokszor arról szólnak az előadások, hogy diavetítés van, és azt mondja az előadó, hogy ott van a dián, olvassák el. Otthon elolvasod, bemagolod, (mert hát kénytelen vagy). Na ezek a tárgyak semmit se érnek, mindenki szakján megvannak az ilyen "kamutárgyak". Persze ezek legtöbbször legalább nem a szivatósról szólnak, lehet ennek örülni, csak időpocsékolásnak érzem. Nekem is volt ilyen tárgyam, kaptam rá egy 4-est, de igazi tudást, olyat, amit hasznosíthatnék, nem kaptam. Az ilyenek tolják ki az évek számát.

Szerintem a jövő a még ennél is nagyobb differenciálódásban van, és a szakválasztás előrehozásában, a hamarabbi munkaerőpiacra-kerülésben. A termtud tárgyak magasabb óraszámban való oktatásában, kísérletezésben, satöbbiben, meg lehet nézni egyes országokat hol járnak: https://www.youtube.com/watch?v=NnQUjGewWYs

Sokkal több pénz kéne az oktatásba!!!!

2017. aug. 26. 18:16
 12/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon átgondolt és következetes politikai támogatással lehetséges pozitív változás.

Az általad felvetett problémák valósak, de szerintem a tanárok megfelelő motiválásával és felszereléssel lehetséges már ideje korán is megszerettetni a matekot.

Szintén legalább olyan fontos a fiatalság szemléletfejlesztése, tudatosságfejlesztése akár jogról, akár pénzügyről, akár oktatásról van szó.

Szerintem kell tanulmányi szerződés is, hogy itthon egyetem után max gyakorlatra mennek külföldre, utána vissza kell jönni Magyarországra dolgozni x évet, különben az állami támogatás nagy részét vissza kell fizetni nem kis kamattal, hisz hiába a nagy kiképzés, ha mindenkit elszipkáznak.

2017. szept. 7. 16:28
 13/15 anonim ***** válasza:

Baromi sok infos van.

Nem a szamukkal van a gond hanem a tudasukkal.

A kepzesek 90%-a semmit se er. Beleertve az egyetemit is.

Rengeteg ismerosomnek van infos diplomaja es egeszen mast csinalnak.

2017. szept. 25. 13:37
 14/15 anonim ***** válasza:
Attól lesz egy tárgy semmit sem érő, mert az előadó csinált PPT anyagot hozzá? Nekem ez a minősítési rendszer egészen fura. Mondjuk, mivel én levelezőn végeztem, nekem nem gond olvasni.
2017. szept. 25. 15:19
 15/15 anonim ***** válasza:
Alacsony ponthatar? 430+. De ha be is kerulsz elso ev utan kapasbol atraknak fizetosre. A fizetes meg kb 200 netto. Tehat anyagilag baromira nem eri meg.
2019. jan. 7. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!