Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy az egyetemek önállóan dönthessenek a felvételi követelményeikről?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy adott diplomát biztosító valamennyi intézmény köteles az állam által meghatározott azonos követelményeket előírni. Egyes egyetemeken viszont az oktatók meggyőződése, hogy az emelt szintű érettségivel felvételizők ÁTLAGBAN jobban teljesítenek, kevésbé valószínű a kihullásuk. Illetve bizonyos szakokon részben megbénítja a képzést, hogy bizonyos, emelt szinten középiskolában is tanított, de a középszintű követelmény miatt számon nem kérhető anyagot is le kell adniuk. Egyes egyetemekről szakon belül viszonylag nagy az elvándorlás másik egyetemre; nyilván a követelményrendszer sem egységes, hiába azonos a diploma elméletileg.

2017. aug. 6. 18:26
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Egyetértek kérdező. Én BME-s vagyok nálunk tankörből páran kibuktak, egy zh-juk se lett meg. Vidékről jöttek, meglett a 365-ös ponthatár, gondolták jól lehet keresni ezzel, úgy kibuktak mint a xar. Most Óbudai Egyetemre járnak és valahogy onnan nem buktak ki. Egy a színvonal? Mert a követelmény ugyanaz, van ennek így értelme? Szerintem 365 pontot nem nehéz összekaparni, minek 500 hely, ha pl idén 300 alatt volt a szakirányra bekerülők száma? Kár hogy nem monitorozzák a hallgatókat végig, hogy meg lehessen nézni, hogy hányan vannak szakirányon, (egyenesen) 365 körüli ponttal, vagy csak közép érettségikkel, engem nagyon érdekelne, mert szerintem nem sokan!
2017. aug. 27. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!