Diktatórikus, korrupt kis országunk újfent megmutatta, milyen jó is itt élni?
"Gyengébbek kedvéért még néhány példa: csak azért, mert az autóm sebessége nem korlátozódik automatikusan, száguldozhatok lakott területen 160-nal? Csak azért, mert nem véded meg magad, beverhetek neked akkorát, hogy eltörik az orrcsontod?"
További szar, ugyanilyen irreleváns példák. A gyengébbeket a tükörben kellene keresgélned :D
A probléma az, hogy ezek rossz példák, amiket felhoztatok.
A srác talált egy biztonsági rést, amin könnyen kihasználhat bárki és annyiért vesz bérletet, amennyiért akar, így károsítva a BKK-t. Erről tájékoztatta is őket, hogy létezik ez a kiskapu, ami nem lenne jó a BKK-nak, ha nyitva maradna, mert előbb-utóbb mások is rájönnek. Mi volt rá a válasz? Elvitték a rendőrök szerencsétlen srácot. Közben ment a magyarázkodás, hogy valójában nem is küldött e-mailt, aztán már rossz e-mailre küldte, végül kiderült nem küldte rossz e-mail címre. Mivel a BKK körül emiatt forró a talaj, így a T-Systems jelentette fel. Az a T-Systems, akinek többek között az is lett volna a munkája, hogy ne hagyjon ilyen kiskapukat.
Így a példa úgy lenne helyes, hogyha mennék az utcán, látnám, hogy a rosszult elvégzett munka miatt könnyen bedobható lenne az ablakod téglával, te feljelentenél engem, azt mondanád először, hogy nem tájékoztatalak erről, csak beakartam dobni az ablakodat. Aztán azt mondanád nem téged, hanem a szomszédodnak mondtam el a hibát az ablakod körül, aztán bebizonyítanám, hogy neked mondtam, végül meg az ablakos cég feljelentene, mert felhívtam a figyelmedet a kókler munkájukra.
Hibás a gondolatmenet. A rendőrség nem bírálhatja felül a törvényt, az eljárási szabályzatot, nem is az a tiszte, hogy ítéletet hozzon, az a bíróság dolga. Ha feljelentést tesznek bűncselekmény miatt, akkor le kell folytatnia a nyomozást. Tényleg azt szeretnétek, az lenne a "demokratikus", hogy a rendőrség saját hatáskörben mérlegeli, hogy milyen ügyekben, ki ellen folytat nyomozást, és miben nem?:-) A T-Systems egy rakás trágya, nemcsak itt, mindenhol, volt "szerencsém" már hozzájuk külföldön. Az eddig történtekhez semmi köze a kormánynak, volt feljelentés, nyomozati szakban van az ügy, nem történt sem tárgyalás, sem ítélet. Orbitális baromság diktatúráról meg korrupcióról rikácsolni, különösen ha tekintetbe vesszük, hogy a T-Systems milyen "kiváló" kapcsolatokat ápol jelenlegi kormányunkkal és holdudvarával.:-)
Amúgy meg "vótmá". Még hány kérdésnek álcázott hülyeséget írtok ki az ügyben?:D
"A gyengébbeket a tükörben kellene keresgélned :D"
Én nem rakok posztereket másokról a tükrömre. Gondolom azért javasoltad ezt a megoldást, mert te igen. Végülis magadra vetted, hogy neked szól :)
"Ha a rendőrség csak annak a bűntettnek van tudatában, mamit tett, akkor csak azért büntethetik! Hiába van a gyanú, hogy ha ilyen re képes, akkor már biztos "gyakorlásból" más oldalakat is feltört."
A rendőrség nyilatkozott arról, hogy miért vitték be, vagy ezt csak a srác, vagy az ismerősei tették meg? Nem tudom, ezért kérdezem.
"Amellett, hogy a feljelentőnek, aki egy európai informatikai cégcsoport tagja!!!!!! nem kellett volna a feljelentés mellett döntenie és el is állhatna tőle a törvények sajnos ilyenek. "
Én ha csak az otthoni gépemet feltörnék, vagy más rendszeremet, akkor azért tennék feljelentést. Miért is ne tennék? Hiszen ártottak nekem. Ha másnak nem is, a jó hírevemnek (igen, van ilyenem, ha nem tetszik, akkor is) biztosan (hogy szar rendszerem van). Nos, egy nagy hírű cégnél ez elég komoly reputációvesztés. Még akkor is, ha tényleg szart adtak el. A feljelentés visszavonása egyébként nem befolyásolja egy eljárás folytatását (bűncselekmény esetében legalábbis).
ma 12:18
Az európai országokban olyan emberek élnek zömében és főleg olyanok vezetik az ilyen kaliberű cégeket ahol ez a feljelentés egyszerűen nem történt volna meg a törvényeiktől függetlenül! A Bug Bounty program keretében járnak el, elképzelhetetlen a feljelentés.
Na most ebből egyenesen következik, ha nálunk ilyen pitiáner emberek léteznek mint te is, és ezeknek a cégeknek az élén is feszíthetnek, bizony szégyenszemre nekünk a törvényeinken kell változtatnunk ha a fejlett európai és amerikai társadalmakban hasonló módon szeretnénk az ilyen történetek alakulását és nem akarunk égni mint a rongy.
"ma 12:18
Az európai országokban olyan emberek élnek zömében és főleg olyanok vezetik az ilyen kaliberű cégeket ahol ez a feljelentés egyszerűen nem történt volna meg a törvényeiktől függetlenül! A Bug Bounty program keretében járnak el, elképzelhetetlen a feljelentés.
Na most ebből egyenesen következik, ha nálunk ilyen pitiáner emberek léteznek mint te is, és ezeknek a cégeknek az élén is feszíthetnek, bizony szégyenszemre nekünk a törvényeinken kell változtatnunk ha a fejlett európai és amerikai társadalmakban hasonló módon szeretnénk az ilyen történetek alakulását és nem akarunk égni mint a rongy."
Ha jól értem, azt akartad leírni, hogy NINCS KÜLÖNBSÉG a törvények tekintetében az ún. "diktatórikus" Magyarország és az általad fejlettebbek ítélt országok között. Csak erre voltam kíváncsi, a csak téged minősítő, piti bunkózást nyugodtan megspórolhattad volna.:D Egyébiránt miért is kellene az európai jogrenddel tökéletesen harmonizáló törvényeinket megváltoztatni egy NEMZETKÖZI cég eljárása miatt?:-)
ma 13:15
Már leírtam, aztán egy másik hsz-ben szájbarágtam, az a te bajod, hogy kézzel lábbal csapkodsz, nehogy a fájó igazsággal szembesülnöd kelljen, mivel neked egy más igazság tetszene. Ha neked így jó, hát....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!