A balliberálisok miért nem szólalnak fel a magyargyűlölet, fehérgyűlölet, férfigyűlölet, kereszténygyűlölet, heterofóbia és ciszfóbia ellen, ha elvileg mindenki jogait védik és minden gyűlölködést elítélnek bárki ellen irányuljon?
Azért nem szólalnak fel, mert az általad felsorolt problémák (?) gyakorlatilag nem léteznek. Heterofóbiaaa? Ciszfóbia???
Miről beszélsz? Miért nem keresel magadnak inkább értelmes elfoglaltságot, mintsem hogy itt ontsd magadból az ostobaságot....
Mert a jogvédősködés, social justice warriorkodás nélkülözi a racionális alapokat, és egyre inkább egy vallásra kezd hasonlítani.
Egy vallás esetén sem teszi fel a kérdést a hívő, hogy "miért csak a megkereszteltek juthatnak be a mennyországba? Ez nem szemétség isten részéről?" Mert az ő hitvilágában ez egy axióma, olyan állítás, amit nem kell bizonyítani, ez így van jól és kész.
A polkorrektek világában ugyanilyen alaptézis, hogy csak a fehér ember lehet elnyomó/kirekesztő/rasszista.
"Peterson szerint az SJW-k az úgynevezett "PC játék" nevű sémát játszák, amelynek a lényege a következő:
1. Azonosíts egy emberi tevékenységi területet
2. Vedd észre a siker eloszlását
3. Azonosítsd a nyerteseket és a veszteseket
4. Állítsd, hogy a vesztesek csak azért vesztesek, mert a győztesek elnyomják őket
5. Vedd védelmedbe a veszteseket
6. Érezd magad biztonságban az átfogó világképedben
7. Örülj a morális felsőbbrendűségednek
8. Fordítsd az utálatodat az újonnan felfedezett ellenségeid felé
9. Ismételd ezt mindig, mindenkor."
Miért ne állhatnál ki magadért? Ezt a kérdést is kiírtad, és még egy ballib aktivista (van ilyen?) se törte rád az ajtót, pedig eltelt pár hónap azóta.
Ha kisebbségi követ el bűncselekményt, tudtommal ugyanúgy elítélik, mintha fehér ember csinálná ("valamiért" több a börtönben a cigány, szóval nincs pozitív diszkrimináció velük szemben), szóval a törvényi szabályozásával a kérdésnek nagyjából meg vagyok elégedve.
De.
Az általad említett csoportok nem kisebbségek, nagyok, és sokan vannak. Ha egy szőröshónaljú nő azt üvöltözi, hogy minden férfit kasztrálni kéne, akkor az értelmes többség megállapítja, hogy itt egy hülye, és megy tovább a dolgára. Olyannal még nem találkoztam, hogy egy szórakozóhelyen megcsókoljon az ellenkező nemű párom, és ezért egy borotváltfejű leszbikusokból álló csapat szarrá verjen. Veled történt már bármi ilyesmi, amit a kérdésben felsoroltál, ért már valamiféle atrocitás azért, mert fehér bőrű, magyar, keresztény, heteroszexuális, férfitestbe született férfiember vagy?
Azt a fajta szélsőséget, ami veszélyeztet másokat, minden, azaz MINDEN esetben meg kell akadályozni, akár fehér férfiak ellen irányul, akár vörös hajú japán gyerekek felé, de ha egy kisebbség (mondjuk a szélsőséges feminácik) hisztiznek, az a nagy többségről lepereg. Viszont ha a nagy többség akarja legyilkolni a kisebbséget, akkor patakban fog folyni a vér, ha átmentél a töriérettségin, akkor nem kell erre példákat hozni. A nagy többség megvédi magát, mivel mi alakítjuk a társadalmi együttélés szabályait, amibe beletartozik az, hogy nem gyilkolunk meg fiúbabákat.
Szerintem az én jogaim jelenleg nem sérülnek, de ha te úgy érzed, hogy a te jogaid nincsenek megfelelően védve, akkor toborozz magad mellé aktivistákat és álljatok ki a saját ügyetek mellett. Ha ez nem sikerül, az meg nem a Soros, meg az ajvékolás miatt lesz, hanem egyszerűen érdeklődés hiányában elmarad a mozgalmatok.
Ha nagyon skatulyázni kellene, akkor talán balliberális vagyok... szóval megszólítottl. Válaszolok:
magyargyűlölet: felháborít, mint minden, nemzetiségi alapú megkülönböztetés. A mi esetünkben ez nyilván még történelmi sebeket is feszít, szóval méggázabb.
fehérgyűlölet: Amennyire megfigyeltem, a fehér embert elsősorban feketék szokták "gyűlölni". Namármost, pl. az USA-ban ahol erősen fellelhető a nevezett magatartás, azért van némi történelmi oka annak hogy a fekák egy része nem szereti a fehéreket. Nekem amúgy sok amerikai feketebőrű munkatársam volt már és egyiknek sem volt gondja velem.
férfigyűlölet: gondolom a "túlemancipált" nőkre gondolsz. Nem érzem azt hogy meg kellene védenem a férfiakat a "gyengébb" nemtől... Azért lássuk be hogy az emberiséggel egyidejű története leginkább a nők elnyomásának van és nem a férfiak elnyomásának. Szóval szerintem ez egy komolytalan téma.
kereszténygyűlölet: természetesen elítélem, hiszen senkinek sincs köze ahhoz hogy a másik miben hisz és nincs joga emiatt megkülönböztetni. Ugyanakkor, látnunk kell, hogy jelenleg legalább annyira utálják "keresztény" emberek a muzulmánok egy részét, mint ahogyan utóbbiak körében utálják a keresztényeket. Szóval itt a tyúk meg a tojás esete forog fent, vagy ha úgy tetszik, az óvodai szintű "ki kezdte előbb"- helyzet. Én annyit tudok, hogy jómagam senkit sem utálok a hite miatt.
heterofóbia és ciszfóbia: Hehe. Azt ne mondd már, hogy jelenleg tényező a heterofóbia. Hol? Látsz olyan homoszexuális szerveződéseket, vagy rendezvényeket ahol üvöltik hogy "roh...dt heterók!" Vagy éri inzultus egy heterot, homoszexuális által? Itt is lássuk be hogy utóbbi fordul elő, az viszont szép számmal.
Szóval a felsoroltak esetében azt gondolom, a legtöbb helyzet nem falysúlyos. De - bármi is legyen - én természetesen nem helyeslek amúgy semmilyen kirekesztést, megkülönböztetést. Egyik oldalról sem. Érthető ez így?
(javítás)
Itt is lássuk be hogy utóbbinak ellenkezője fordul elő, az viszont szép számmal.
"a BALLIBERÁLIS embereknek a fegyházban/kivégzőoszrag előtt a helyük, az előbb felsoroltakkal együtt."
Neked meg az akasztófán a helyed édesanyáddal együtt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!