Csak szerintem érdemes manapság inkább hedonista, spontán életet élni, mint nyomorogni, gyűjtögetni?
Rövid távon ma nem nagyon lehet elérni semmit.
Gyűjtögethetsz 20-30 évet arra,hogy legyen egy lakásod,vagy autód,aztán lehet 50 évesen kipurcansz a sok stressztől.
A mai fiatalok inkább habzsolják az életet.
Nem sajnálnak kidobni pénzt,pl minőségi ételekre,normális ruhákra,edzőteremre,stb,mert addig akarnak élni,még fiatalok,nem tudni lesz e holnap.
Én még csak 28 vagyok,de mindig inkább gyűjtögető voltam,de egyre kevésbé látom értelmét....
Én is élem az életet, mert van rá pénzem.
Ami annak köszönhető, hogy 150eft-os autóval járok, nincs autóhitel a nyakamban meg több száz ezres javítás díjak.
De amikor tehetem még az autót is kiváltom és egy 50eft-os robogóval közlekedem. De néha még azt is kiváltom egy 10eft-os bringával.
Na így sok pénzem megmarad és minden másra bőven jut, szórakozás/csajozás, több napos kirándulások, jó kaják - piák.
Évente 80.000 új rákbeteget diagnosztizálnak.
Ez olyan mint ha minden ember kipróbálná az orosz ruletett egy forgótáras 118 lövetű pisztollyal amiben egy töltény van.
Nem túl biztató. :(
Több ember a környezetemben lett rákos az elmúlt években.
Nem tudni meddig tart az élet...
Mintha nálunk, Magyarországon, hitel felvétele nélkül lehetne könnyedén szórni a pénzt, hogy én minden évben megvegyem a legújabb és legdrágább elektronikai kütyüket, hogy minden évben nyaralni menjek Dubaiba vagy a Bahamákra, hogy minden héten 3-szor étteremben egyek...
Azt hiszem a hedonista életmódhoz kicsivel több pénzre lenne szükség. Jelenlegi árak mellett nettó 400-500 körül már könnyedén lehet szórni a pénzt, úgy hogy nem hal éhen az ember. De nem nettó 100-200 ezerből.
Igazából a 2. válaszolóval tudok egyetérteni, a többi válaszolónál a céltalanságot látom.
Én a saját példámból biztosan tudom, hogy megfelelő motivációval eléred a céljaidat. Minden csak elhivatottság kérdése, saját magad alakítod a jövődet. Ha nem lépsz tovább, (akár tanulás útján, akár karrier útján) akkor más lehetőséged nincs, minthogy beletörődve a magad alakította sorsodba maradsz, azon a kilátástalan szinten, ahol vagy.
Amennyire motivált vagy, annyira fogsz előre haladni. Én 25 évesen vettem az első házamat úgy, hogy senkit nem használtam ki, nem követtem el törvénytelenséget, csak volt egy célom és pár olyan ötletem, amivel megvalósítottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!