Csak szerintem érdemes manapság inkább hedonista, spontán életet élni, mint nyomorogni, gyűjtögetni?
Rövid távon ma nem nagyon lehet elérni semmit.
Gyűjtögethetsz 20-30 évet arra,hogy legyen egy lakásod,vagy autód,aztán lehet 50 évesen kipurcansz a sok stressztől.
A mai fiatalok inkább habzsolják az életet.
Nem sajnálnak kidobni pénzt,pl minőségi ételekre,normális ruhákra,edzőteremre,stb,mert addig akarnak élni,még fiatalok,nem tudni lesz e holnap.
Én még csak 28 vagyok,de mindig inkább gyűjtögető voltam,de egyre kevésbé látom értelmét....
Akármennyit is spórolhat az ember,saját lakása nem nagyon lesz fiatalon.
Akkor már érdemes élvezni a fiatalságot,mintsem a bizonytalanért kuporogni.
Nem, sokan gondolják úgy hogy nem kell gyűjtögetni.
de majd jól rá is fognak szopni.
Céljaid kell legyenek, hogy tudd mire gyűjtesz, lehetőleg reálisak és olyanok amik előre visznek.
Ugyanakkor azért a mát se add fel azért, hogy majd egyszer jó lesz, mert félő, hogy úgy beleszoksz a gyűjtésbe, hogy amikor már élvezhetnéd a pénz szórást akkor meg már nem fog menni :D
Én nem arra gondolok,hogy valaki egyáltalán nem tesz félre,és mindent elszór.
De ismerek olyat,aki pl képes parizeren és vízen élni hónapokig,és totál leépíti a szervezetét.
Elmegy a fiatalsága,aztán lakása akkor sem lesz csak 20 év helyett mondjuk 15 év múlva.
Megéri?
Van egy tanmese a tücsökről és hangyáról. Teljesen igaz a mondanivalója.
Mindenki a saját szerencséjének a kovácsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!