Spontán jelentkezésről (nem meghirdetett állásokra) mi a véleményetek? Mennyire vált be? Hogy fogadnak? Személyesen, telefonon vagy e-mailben érdemes a cégeket felkeresni?
A Tescóba egyetemistaként sosem akart egyik diákmunka közvetítő sem küldeni, pedig oda mentem volna szívesen árufeltöltőnek. Rájártam a nyakukra, hetente kétszer is elmentem diszkréten megkérdezni, van-e üresedés, jönnék szívesen. Pár hónap alatt 20-szor biztos elhajtottak, de egyszer azt mondták, hogy van, viszont akkor is diákmunka közvetítőn keresztül kellett menni, csak már mondhatni "le volt vajazva" a Tescóval előre, hogy én kapom a munkát, és napokkal később mehettem is. 4 évet dolgoztam ott 6 órás esti műszakokban marha jó nettóért.
A felnőtt életemben még nem került sor ilyenre, de kíváncsi lennék működne-e.
Ja csak hogy értsétek, mert átolvasva nem biztos, hogy tisztán fogalmaztam:
Miután a közvetítőknél nem volt ilyen munka, a Tescóba kezdtem járni heti kétszer, meg onnan volt a 20 elhajtás is, mire felvettek.
Az is bejöhet, ha kigyűjtöd azokat a cégedet amik azzal foglalkoznak ami a végzettséged, és elküldöd nekik emailben az önéletrajzodat meg egy jó kis levelet hogy miért akarsz náluk dolgozni. Nekem van ismerősöm akit így hívtak be több helyre is, de ez tényleg szektorfüggő.
Amúgy érdemes olyan hirdetésekre is beküldeni, ami csak hasonló, mert sokszor felajánlanak egy olyat ami "Önnek jobban megfelelhet". Én jövő héten ilyen interjúra megyek.
Ja és a közvetítő-cégeknél sem árt körülnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!