Hogy érdemes elkezdeni állást keresni? Ti hogy tudtatok elhelyezkedni? Mi ciki egy önéletrajzban, mire figyeljek oda? Ötleteket, tapasztalatokat, jó tanácsokat ha írnátok/nak megköszönném.
Szia!
Attól függ milyen munkát szeretnél végezni, milyen területen. Saját tapasztalatomból is tudom, hogy az elején ember gyakran nehézséggel jár.
Sok olyan weboldal létezik, ahol segítenek és hasznos információk adnak önéletrajz vagy interjú kapcsán.
Néhány példa ezen a linken található: [link]
Az elején sokszor utasítják el, de bátran próbálj tovább, ne szomorkodj, szintén a sikeretlen interjún olyan tapasztalokat szerezhetsz, ami a további munka keresés folyamatában használhatsz ki.
Sok szerencsét és sok sikert a további keresésben!
(Remélem érthetően fogalmaztam és sok nyelvi hibát nem követettem el, hiszen nem magyar anyanyelvű vagyok)
Nem ciki. Manapság minden értelmes munkáltató tudja, hogy nehézkesebb már az álláskeresés. Mondd azt, hogy munkát keresel. :)
Ne csak akkor állj neki, ha megvan a tényleges diploma is. Már most kezdd el a keresést.
Jó cikkek a témában: allasom.blog.hu - Elég átfogó, én szeretem.
Vidd be pár helyre nyugodtan, erősíti az önbizalmad, veszteni nem tudsz vele. Egy A4-es lapra férjen rá, legyen rendezett. Kezdődjön a munkatapasztalataiddal, aztán a suli, végül az egyéb. Fordított időrendi sorrend, tehát legkésőbbi legyen legfelül. Ennyi, a többi szerintem hókuszpókusz, ha rakodómunkás voltál írd bele azt, kár szépíteni, esetleg át lehet fogalmazni úgy hogy illeszkedjen a többi rész stílusához.
És írd bele a diákmunkát! Ha másra nem, arra jó hogy lássák már dolgoztál egyáltalán.
Tényleg ne félj! Én is izgulós vagyok, mindig reszket az egész testem amikor interjúra megyek vagy vizsgázok, tehát értem miről beszélsz. De ha csak egyszer át mersz lépni ez a határ, minden könnyebben fog menni és egyre erősebbnek és magabiztosabbnak fogsz érezni magát. Valahogy indulnod kell,nem fognak röhögni rajtad, hiszen "senki sem tökéletes,a napnak is megvannak a maga foltjai"
Ha esetleg valaki nem lesz kedves, ne törödj vele, sajna olyanok is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!