A románok vagy a magyarok lennének nyitottabbak a másikra?
A sportesemények nem tudom, hogyan jönnek ide. Nem tűnt fel, hogy focimeccsen mindenki püföl mindenkit? Elmebeteg banda, ne belőlük induljunk már ki!
Alapvetően konkrétan egy nemzettel sem kell, hogy a másiknak baja legyen, mert individuumokról van szó, nem pedig egy masszáról.
De tény, hogy engem a "szívem" inkább Angliába, Németországba, Ausztriába, Franciaországba, USÁ-ba... húz, ha pl. arról van szó, hova utazzak, vagy kikkel keressem interneten a kapcsolatot, barátságot. Ettől még nincs bajom senkivel.
Az ilyen kérdés, amely ebben sorrendet akar, világosan mutatja, hogy a két nép közötti zűr uszítóinak befolyása alatt áll akkor is, ha erről konkrétan nem tud.
A román és magyar emberek elég békésen tudnak egymás mellett, sőt, között élni, ha nem a politikára, hanem egymásra figyelek. Torzsalkodás persze van, de semmivel sem több a két nép tagjai között, mint egymás között.
Ahol viszont figyelnek a hivatásos uszítókra, ott bizony már nagy a baj. Sorrendet akarsz kérdező? Ott nyitottabbak, ahol kevésbé figyelnek a politikára. Helyileg, hol itt, hol ott, attól függően, merre járnak ezek a gazemberek.
Nincs igazad Utolsó!
Semmit sem tudtam a román-magyar ellentétről addig, amíg véletlenül egy magyar Youtube videó alatt el nem kezdtem olvasni a kommenteket. próbáltam barátságos hangnemet megütni egy románnal, és értelmesen elmagyarázni az álláspontomat de azt kaptam hogy "mocskos bozgor mongol" vagyok. Erre mit lehet válaszolni?
Szerintem a magyarok.
Persze ahhoz előbb nem kellene vegzálniuk a magyarokat!
Ha már yt-s kommenteket is szóba hoztál az tükrözi a románok primitívségét, azért gondolom ezt.
Mint romániai magyar, meg tudom mondani, hogy ez teljesen emberfüggő. Vannak körülöttem (szerencsére nagyon kis mennyiségben) olyan románok akiknek van bajuk a magyarokkal, de azért a legtöbbet vagy nem érdekli, hogy magyar vagy, vagy teljesen elfogadja. Nekem is az egyik legjobb barátom, akivel együtt nőttem fel román. Romániában inkább az a baj a magyarokkal, hogy nem tudnak folyékonyan vagy helyesen beszélni románul. (Ez mondjuk inább a mai generáció)
Viszont mint magyar, akinek azt tanítják,hogy a románok tönkretették az országát.. Na igen. A magyaroknak is van bajuk a románokkal. Mondom. Emberfüggő.
Ha meg a sportot vesszük, akkor nem feltétlenül azért lesz ellenségeskedés mert más nyelv, hanem mert más csapat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!