Valóban igaz, hogy a technológiai szingularitás beköszöntével az emberiség napjai meg lennének számlálva?
Figyelt kérdés
Ezt állítja nagyon sok tudós. Akkor most ők mit akarnak, hogy állítsuk le a technológiai fejlődést és toporogjunk egy helyben? Szerinte mezt nem tehetjük meg. Végig kell járnunk az utat.2016. szept. 3. 22:27
1/3 anonim válasza:
Na de,milyen utat kell végigjárnunk?Mi a cél?Csak az emberiség elpusztítása,vagy a Földé is?
2/3 anonim válasza:
"Szerinte mezt nem tehetjük meg." Szerintem mezt bárhová tehetünk... összehajt va akár kisebb helyekre is. Azért nem mindegy hogy milyen mezt... én vasas drukker vagyok.
3/3 anonim válasza:
egyelőre úgy néz ki, hogy egy bonyolult rendszer, mint az emberi agy képtelen nála bonyolultabb dolog előállítására.
A technológiai szingularitáshoz minimum az kellene, hogy a gépek önmagukat tudják gyártani, sokszorosítani, és fejlődni is. Ezt a Csillagkapu CSK-1 sorozatban replikátoroknak hívták, s semmi más céljuk nem volt, csak minél többen lenni. Teljesen céltalanul.
Egy értelemmel megáldott akár élőlény akár gép meg nem fog semmitcsakúgy céltalanul csinálni. A valóságban pedig gép még nem épített önmagánál többet tudó gépet. Ahhoz mindig kelletta az emberi elme képessége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!