Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hithű kommunistaként gáz e,...

Hithű kommunistaként gáz e, ha közgazdásznak készülök?

Figyelt kérdés

Gazdasági egyetemre szeretnék menni,mert érdekel a közgazdaság.Tudom,hogy Marx is közgazdász volt..De ez nem egy igazi burzsuj foglalkozás?

Az ilyen brókerek,bankárok stb. szóval ezek a legaljább dolgok is közgazdászok,nem?

2017. ápr. 8. 12:54
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Nem akarok cinikus lenni, tényleg, de azért elég sztereotipikus, hogy egy "hithű kommunista" azt sem tudja, mivel foglalkozik a közgazdaságtan.

Nézd, kedves kérdező. Te és én olyanok vagyunk, mint a yin és a yang. Én mondhatni úgy vélem, hogy a kommunizmus a leggonoszabb, legembertelenebb és leggyilkosabb ideológia, amit ember valaha elképzelt, és a közgazdaságtani ismereteket nélkülöző, hithű kommunisták kezéhez emberek tízmillióinak vére tapad.

De egyben azt is gondolom, hogy neked őszinték a szándékaid és valójában a lehető legtávolabb áll tőled egy gyilkos ideológia támogatása.

Tehát, látatlanban és idegenben, tehát semmi nem kötelez rá, de szeretnék tőled egy nagy-nagy szívességet kérni. Olvass el egy könyvet, amit egy gazdaságtudós írt. Ludwig von Mises az ember, aki a 20. században a legnagyobb hozzájárulásokat tette a gazdaságtudomány fejlődéséhez, és ingyenesen le tudod tölteni és el tudod olvasni Bürokrácia című rövid könyvét ezen a linken:

[link]

Ez betekintést adhat neked abba, mivel foglalkozik valójában egy közgazdász. Nagyon sok helyen ellent fog mondani a jelenlegi hitrendszerednek, de kérlek, könyörgök neked, vizsgáld meg a másik oldal érveit is, mert lehetséges, hogy van bennük igazság, és utána dönts arról, saját elméddel, saját kritikus gondolkodásoddal, hogy helyes-e "hithű kommunizmusod."

Amikor az ember társadalmi kérdésekkel foglalkozik, hatalmas súly nehezedik rá, amit sokan félvállról vesznek. Nagyon sokan gondolták úgy, hogy ők tudják a megoldásokat a társadalom súlyos kérdéseire, és nagyon sokan kegyetlen, elnyomó, embertelen és gyilkos diktatúrát hoztak el a földre, miközben próbálták megvalósítani megoldásaikat. Lehetséges, hogy te is ezt az utat járod - és ha az elmúlt száz év véres korszaka valamire megtanít minket, az az, hogy menjünk nagyon nagyon nagyon biztosra, hogy nem ezt az utat járjuk, mielőtt ilyen témákban végleges véleményt formálunk.

2017. ápr. 14. 02:13
 22/29 A kérdező kommentje:

21

Én egy nyugodt,biztos életet szeretnék,ahol nem kell félnem attól,hogy nem találok munkát,kirúgnak a munkahelyemről,nem kell napi 12 órát minimálbérért robotolni,nem vethetnek meg engem a sznob gazdagok,ha beteg lennék,nem kéne meghalnom ha nincs pénzem az egészségügyre.A szocializmusban olyan gondtalanul élhetett egy felnőtt is,mint egy általános iskolás gyerek.Így szeretnék én is élni.

A volt szerelmem állandóan gazdag fiúkról beszélt,hogy milyen jó lenne,ha gazdag fiúja lenne..Ez is hozzájárult a komcsi nézeteim kialakulásához,hiszen a kommunizmusban nincsenek gazdagok..

Én zsigerből utasítom el a kapitalizmust.Egy olyan rendszer,ami engedi,hogy az egyik luxusban éljen,miközben a másik a híd alatt van,nem lehet igazságos.És kik ellen szólt a diktatúra?

Pl."szegény" tanárom is mesélte,hogy velük hogy kicseszett a szocializmus,mert nagy urak voltak,volt valami nagy villájuk,földjük,cselédeket tartottak stb.Aztán a komcsik elvették tőlük ezt és egy kis lakásba kellett beköltözniük..Ne haragudjatok,de én nem tudom sajnálni őket.Én ma is államosítanám a nagy cégeket meg birtokokat.Ha a gazdag szenved,az kit érdekel?

2017. ápr. 14. 13:12
 23/29 szenes43 ***** válasza:

Olvasd Marx és Engels műveit szépen tüzetesen és gondold végig hogy már Lenin is tekert rajta Sztálin meg kitekerte a nyakát. Ezért valójában annak egy merőben más változatát erőltették rá a fél világra a másik fele meg készenlétben állt szemben vele.

Nem a nagytőkéseket sajnálom én se csak az 50-es években beléptek nálunk a kisboltba,kis henteshez,szabóhoz stb. lobogtatva egy darab papírt hogy eldobni mindent,mostantól államosítva van az üzlet.Olyan "elvtársak" mondták akik életükben nem dolgoztak csak szövegeltek. Árú később sem lett. Jegyrendszer az lett meg sorbaállás kenyérért,tejért,krumpliért,szénért,petróleumért. Gyerekként én végigcsináltam. A látszólagos egyforma juttatás a közösből nem motiválja az egyént hogy az átlagnál jobban teljesítsen.Másik véglet a rablókapitalizmus. Alapvető tézis hogy a melósnak annyit adni kell hogy másnap ne az éhségtől szédelegve álljon a gép mellett. Valahol a kettő között rejlik az igazság.

2017. máj. 7. 20:35
 24/29 anonim ***** válasza:
Menjél csak, de ha normális gazdasági egyetemen tanulsz majd, ki fogsz ábrándulni a kommunizmusból, mert csak papíron működőképes. Bar ha erre eddig sem jöttél rá, akkor lehet hogy jobban járnál valami okjval..
2017. júl. 25. 13:38
 25/29 szenes43 ***** válasza:

Vajon hithű kommunistaként hány évet éltél meg a kommunizmus előszobájának mondott itteni szocializmusban?

Egyáltalán tudod mit jelent a kommunista jelző? Bölcsész meg közgazdász van bőven de aki alkot is valamit az már régen elhúzta a szennyest. Brókerek,bankárok...akik nézik dülledt szemekkel az árfolyamok alakulását és hasznosnak sőt okosnak vélik magukat. Egy esetleges áramszünet és egymást nézik mint egy csoport birka. Bégetnek is hogy most mi lesz.

2017. júl. 25. 18:58
 26/29 A kérdező kommentje:
Azért ez nem így van.Meg én nem bróker vagy bankár leszek.A közgazdászok feladata lenne pl.az is,hogy megoldják,hogy Afrikában ne éhezzenek az emberek,meg úgy gazdálkodjunk,hogy ne menjen vele tönkre a bolygó stb..
2017. júl. 25. 21:59
 27/29 anonim ***** válasza:
Nagyon buta vagy kérdező ha azt hiszed hogy a bankárok és a brókerek haszontalanok egy társadalomban.. talán előbb nézz utána a dolgoknak, ne csak egyből a wallstreetes filmekben látottak alapján ítélkezz..
2017. júl. 26. 05:32
 28/29 anonim ***** válasza:
De, igazi burzsuj foglalkozas es jobb is, ha a magadfajta prolik elkerulik az ertelmisegi palyakat, igy is elegge megcsappant a presztizsunk a nagy egyenlosegi torekvesek jegyeben.
2017. szept. 10. 14:16
 29/29 szenes43 ***** válasza:

Én nem a foglalkozáson akadtam ki,inkább azon hogy a kérdező hithű kommunistának vallja magát. Akár kívülről is fújhatod Marx-Engelst-Lenint ha közben itt élsz ebbe a gazdasági környezetbe az említettek csak elméleti síkon hatnak rád.

Talán Oroszországba az idősek között van még egy csokor valódi hithű kommunista aki az életét élte le az 70 évig fennálló rendszerben,de az utánuk jövők csak iskolai tananyagként kóstolgatják mint te is.

2017. szept. 13. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!