Hithű kommunistaként gáz e, ha közgazdásznak készülök?
Gazdasági egyetemre szeretnék menni,mert érdekel a közgazdaság.Tudom,hogy Marx is közgazdász volt..De ez nem egy igazi burzsuj foglalkozás?
Az ilyen brókerek,bankárok stb. szóval ezek a legaljább dolgok is közgazdászok,nem?
Ott vannak pl a könyvelők, akik szintén közgazdászok, és a vállalkozók vagyonának elszámolását végzik, hogy arról az állam összképet kaphasson, és ha a bevétel-kiadás nem megfelelő, akkor a NAV büntetést szab ki rá... vagy valami hasonló, nem ástam magam nagyon bele, mert elég időrabló és unalmas munkának tűnik.
A bankárnak xy fizet pénzt, hogy piackutatást végezzen, hogy mire érdemes befektetni, mert megvannak a megfelelő kapcsolatai, hogy erről tiszta képet kaphasson, valamint bizonyos részvényekhez a jelenléte kötelező, nélküle nem tudnak befektetni. Pl. te tudsz mondjuk valutára, ezüstre, aranyra váltani a pénzed amid van, de részvényt nem tudsz venni mondjuk a titánium értékére, vagy a birkatermelésre vagy esetleg egy cég értékére. A kuncsaftok természetesen pénzesekből állnak, cégigazgatók stb. Ha most emiatt szemen köpnéd magad akkor nem is értelek egy részt, mert igazából ők a szabadpiac mozgató rugói, másrészt meg akkor ne csináld. De, mint mondtam, a hibáira rá kell jönnöd a kommunizmusnak, mert gondolom te is tudod, hogy mikor itthon volt kommunizmus akkor cserekereskedelem volt, és nem faja egy jobb külföldi traktorért 8 IFA-t adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!