Miért nem sztrájkolnak a magyarok ha nem tudnak megélni a fizetésből, miért csak egymásnak panaszkodnak, meg a neten siránkoznak?
"A sztrájktól nem lesz nagyobb bevétele egy cégnek."
De, többet fog fizetni.
A multicégeknél általában működik.
Sztrájkoltak az Audisok, aztán 40 ezerrel megdobták a lóvéjukat, meg jövőre is megfogják.Illetve 100 ezerrel a Cafeteriát.
Az ipari multiknál működik a sztrájk, mert magas termelékenységgel működnek.Az Audi konkrétan némettel.
De, fizetni nem szeretnek, úgy kell belőlük kisajtolni.
Tudnak a multik fizetni, csak noszogatni kell őket.
Én előző munkahelyemen voltam szakszervezeti tag. A szakszervezetben lévők nagy része jó fizetéssel rendelkezett, nem érdekelték őket a "kisemberek". Néhányunkat viszont igen és kollégáim javaslatára felvetettem a szakszervezetben a sztrájkot. Először lehurrogtak, felesleges, minek, csak akadályozza a vállalatot, stb. Aztán behívott a főnök és közölte, hogy ne fenyegetőzzek sztrájkkal, különben kirúgnak. Mármint nem a szakszervezetből, hanem a munkahelyemről.
Azóta már jobb helyen dolgozok, de feltételezem ugyanez lenne a reakció egy esetleges sztrájkra: van akit meg lehet venni, a többiek meg kit érdekelnek? A többieket egyszerűen megfenyegetik és ugyebár nem kell bemutatni a magyar munkaviszonyokat ( alacsony fizetés, rossz körülmények, munkahely - és párhuzamosan munkaerő - hiány, stb )... Fontosabb az embereknek egy bizonyos, inkább alacsonyabb, de biztos fizetés, minthogy utára bizonytalan időre bevétel nélkül maradjanak ( az ember pénzből él.... ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!