A magyar emberek miért nem sztrájkolnak, tüntetnek, mennek ki az utcára a rossz megélhetés miatt?
1. Nincs miből kiharcolni.
2. Ha kimegyünk az utcára és szétverünk mindent holnap szegényebbek leszünk, mert a kárt a mi pénzünkből kell helyreállítani.
3. Nincsenek annyira mélyponton a magyarok, csak a szájuk jár. Kicsit kipanaszkodják magukat és már 2 nap múlva semmire nem emlékeznek, nincs is baj.
"egyszerűbb falni a krumplis tésztát meg a párizsisis szendvicset a panelban mint kiharcolni a jobb béreket"
Örülnek, hogy van mit enni, majd ha nem lesz akkor tüntetnek.
Én nem adnék senkinek sem több pénzt azért mert tüntet. Van más is aki 150 000 Ft-ért dolgozik a szalag mellett ha nem tetszik.
"Van más is aki 150 000 Ft-ért dolgozik a szalag mellett ha nem tetszik."
még szerencse hogy rengetegen felennyiért pénzért dolgoznak.
Szerinted mennyit keres egy takarító, mosogató, konyhalány?
"V"
Felét. De arra is van aki pályázzon ha valaki elmegy.
Magyarország nincs olyan gazdasági helyzetben, hogy 150 000 Ft-ot keressen egy takarító, amikor kezdő orvos nem kap annyit.
Marad a külföld.....
Egyrészt kulturális okok, a magyarok nem az a nagy sztrájkolós fajta nép, mint például a görögök, olaszok, spanyolok, franciák.
Aztán meg éppen anyagi, megélhetési okok is szólhatnak a sztrájk ellen. A munkabeszüntetés bevételkiesést okoz mind a cégnek, mind a munkavállalónak. A magyar munkavállalókat pedig nem védik olyan erős bebetonozott törvények. Előfordul, hogy akik nagyon hőzöngenek, követelőznek, azokat elküldik és inkább felvesznek helyettük mást.
Én nem értem miért nincsenek sztrájkok mikor eleve köztudott hogy a németek meg angolok pl sokkal jobban élnek.
Egy magyar se dolgozik se kevesebbet, se szarabbul...
Hol a bére?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!