A magyar melósok miért nem sztrájkolnak a nevetséges fizetések miatt?
250-300 eurós bérek, holott Nyugaton a segély is 700-800 euró a munkás fizetésekből pedig ott meg lehet élni.
Nálunk maximumk anyukáddal élve élsz meg munkásként, esetleg ha örököltél egy lakást.
Miért nem sztrájkolnak a melósok?
Mert itt nincs kultúrája.
Ja és el vannak foglalva egymás cseszegetésével a munkahelyen, a Való Világgal, autókkal, platykálással és egyéb baromságokkal.
A magyar ember hihetetlen beszűkült és nincs rá igénye, hogy jól működjenek a dolgok.
A béremelés úgy valósulna meg, hogy a társaság nagyját lapátra tennék.
Akinek ez kell az sztrájkoljon csak...
Mert rossz a mentalitás.
Franciaországban, ha nem megfelelőek a munkakörülmények,fizetések, akkor egy ceruzát nem tesznek odébb az emberek.
A munkáltató meg rá van szorulva a munkavállalókra, így inkább emel,kompromisszumot keres, minthogy profitkiesés legyen.
Szerinte azért, mert nincsenek vagy gyengék a szakszervezetek.
A sztrájk nem csak annyit, hogy két-három ember összebeszél, hogy akkor holnaptól nem dolgozunk amíg meg nem kapjuk amit akarunk.
Ezt az érdekképviseletnek kell meghirdetnie a sztrájkot, elmondtani a követeléseket és meg kell határozni, hogy a sztrájk miben áll, mettől meddig tart és az alatt milyen feladatok amiket nem végeznek el, és meg kell lennie a megfelelő támogatásnak a tagok és érdekel dolgozók közt.
A sztrák nem csak abból áll hogy akkor pár napig nem dolgozik senki. A sztrájkot szinte jobban meg kell szervezni mint a munkát.
Ha pedig valaki a sztrájk törvény adta keretein próbál valamit elérni munkabeszüntetéssel, azt kötelesség mulasztás miatt felelősségre is vonhatják, vagy akár be is perelheti a munkaadója.
Amikor nagyon régen bérelt munkaerő voltam, bele volt foglalva a szerződésembe, hogy nem léphetek be semmilyen szakszervezetbe és nem sztrájkolhatok.
Az, hogy az érdekképviseletek miért nem hirtetnek több sztrájkot, pedig az lehet az ok ami nagyon sok problémának az országban, a korrupció. Valószínűleg a szakszervezeti bizalmiknak jobban megéri, ha nincs sztrájk mintha van.
"Nálunk maximumk anyukáddal élve élsz meg munkásként,"
Akármelyik ismerősöm akárhová is ment ki sima melósként csak minimum 2-3 lakótárssal együtt tud megélni. Ez mivel jobb, mint a mamahotel?
"Akármelyik ismerősöm akárhová is ment ki sima melósként csak minimum 2-3 lakótárssal együtt tud megélni. Ez mivel jobb, mint a mamahotel?"
lakótársakkal élve biztos hogy van spórolt pénzük is.
Otthon eleve tömegszállás vagy mamihotel kell hozzá hogy egyáltalán megélj ilyen alacsony bérekből.
"lakótársakkal élve biztos hogy van spórolt pénzük is. "
már hogyan lenne? minimálbér az mindenhol minimálbér. ha nem cigánymódon élsz, akkor megtakarítás esélye 0. otthon és külföldön is.
Én minimálbért kerestem Nyugaton 2 éven át, és amikor a nővéremmel éltem havi 500-600 eurót spóroltam.
Nagyon "cigány"élet volt valóban.
Otthon hány fiatal él a szüleivel?
Mind cigányok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!