A magyar melósok miért nem sztrájkolnak a nevetséges fizetések miatt?
250-300 eurós bérek, holott Nyugaton a segély is 700-800 euró a munkás fizetésekből pedig ott meg lehet élni.
Nálunk maximumk anyukáddal élve élsz meg munkásként, esetleg ha örököltél egy lakást.
Miért nem sztrájkolnak a melósok?
Anyámék élnek 2 szobás erkélyes tégla lakásban 750 euróért rezsivel.
Az én garzonom 420 euró minden számlával.
willhaben.at-n nézegess garzonokat 30-40 nmm között Grazban.
Lesznek ennyiért.
A maradék 700 euróból meg meg lehet élni, nem is olyan rosszul.
Miért hazudoznék?
"lakótársakkal élve biztos hogy van spórolt pénzük is.
Otthon eleve tömegszállás vagy mamihotel kell hozzá hogy egyáltalán megélj ilyen alacsony bérekből."
Pont azt írod, hogy gyakorlatilag ugyanúgy lehet itthon a mamahotelben megélni, mint kint a lakótársakkal kint. Szóval újra kérdezem: hol a különbség? Mert a kérdésre nem válaszoltál. Csak nem Fideszes politikus vagy?
Azért, mert sokan nem tudnak kimenni. Mert egyrészt, nem ismerik eléggé a nyelvet. Min csodálkozunk, mikor az EU-ban nálunk a legrosszabb a nyelvoktatás és az idegen nyelvet beszélők %-os aránya. A másik akadály, pedig, hogy ellentétben a szírekkel, a magyarok nem tudnak csak úgy 0 forint kezdő pénzzel kimenni. Kell pénz a kaukcióra meg a megélhetésre ameddig el nem helyezkedsz, ez 1-2 millió forint készpénz. De ha elindulsz, akkor sokkal-sokkal jobban élsz mint itthon.
Béci-nek írom, hogy nagy baromság amit írt. Azok akik 2-3 lakótárssal élnek Nyugaton, azok majdnem minden pénzüket félre tudják tenni. Haverom mekis munkával 1,5 év alatt 5,5 millió forintot félretett így!
De ha nem akarod kuporgatni a pénzedet, hanem inkább élni akarsz kint és nem gyűjtesz pénzt magyar lakásra, akkor úgy meg tudsz élni saját albérletben, saját autóval, nyaralásokkal és sok pénzzel mint a huzat! Össze sem lehet hasonlítani a magyar valósággal...
1. A fizetés nem attól függ, hogy ki mennyit akar vagy mennyit hajlandó fizetni. Ha túlfizetik a munkásokat, az infláció rövid időn belül kiegyenlíti a dolgot.
2. Magyarországon nincs munkás érdekvédelem és főleg most a Fidesz kormány alatt a munkásoknak egyre kevesebb a mozgástere. Ha a munkások lázongni kezdenek, hamar nemhogy azt a 250-300€-t nem kapja meg, hanem mehet közmunkára.
Ausztriában a minimálbérből is fent tudsz tartani egy SAJÁT albérletet teljesen egyedül, sőt még kocsid is lehet, és bőven meg tudsz élni. Ha meg nem akarsz dolgozni, akkor szociális segélyből is meg van az ÖNÁLLÓ lakhatásod, és meg tudsz élni, csak nem telik extrákra.
27!
Ez az, élősködj csak a szociális hálón! Mennyivel vagy jobb így, mint egy általatok szidott menekült, mi?
Nem, nem tudsz megélni minimálbérből! Kizárólag óriási lemondások árán! Aki mást állít, az vagy hazudik, vagy annyira igénytelen hogy fel sem tűnik neki hogy milyen körülmények között él. Évekig éltem külföldön, láttam hogyan élnek emberek minimálbérből! Ugyanúgy, ahogy itthon. Nagyon gyenge színvonalon. Hiába próbáljátok elhitetni hogy nem, de mindegy, magatokat csapjátok be.
"Nem, nem tudsz megélni minimálbérből! Kizárólag óriási lemondások árán! Aki mást állít, az vagy hazudik, vagy annyira igénytelen hogy fel sem tűnik neki hogy milyen körülmények között él."
Nekem 420 euró a lakásom rezsivel, egyedül bérlem (37nm) és meg tudok élni.
Ha dolgozom 1150 euró körül keresek.
A maradék bő 700 eurból meg lehet élni.
Nem jólét, de filléres gondjaim nincsenek.
Olyan apróságokról nem is beszélve mint a 13-14 havi fizetés. AZ is annyira jellemző otthon ugye?
De nyilván otthon is lehet lakást bérelni a fos 80 ezres éhbérből.
Ott nem alternatíva hogy összeköltözöl valakivel ha spórolnál éhbéresként, hanem kényszer.
Nyomathatod hogy nyomorgunk meg nem tudunk számolni de én érzem hogy jobban élek.
Sehoa nem írtam hogy habzsi dőzsi.
Aki otthon 150 nettót keres már jobban él mint én.
Csakhogy nekem nem adnának annyit otthon, ez itt a gond.
"Ha meg nem akarsz dolgozni, akkor szociális segélyből is meg van az ÖNÁLLÓ lakhatásod, és meg tudsz élni, csak nem telik extrákra."
Már csak azt nem értem, hogy miért nincs még minden magyar Ausztriában segélyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!