Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti is úgy érzitek, hogy a...

Szimeon kérdése:

Ti is úgy érzitek, hogy a magyarok (úgy általában) meglehetősen őszintétlenek, illetve megbízhatatlanok?

Figyelt kérdés
Most amolyan nemzetkarakterisztikáról beszélek. Arra gondolok, hogy Magyarországon eléggé jellemző, hogy nem mondják meg őszintén, hogy mi a helyzet egy munkával, állással kapcsolatban. Mellébeszélnek: pl. majd értesítjük. Ha rákérdezel, hogy jó-e a munkád, azt mondják igen, aztán két hét múlva elküldenek, stb. Ha valakivel megbeszélsz valamit, nagy az esélye, hogy egy szó nélkül figyelmen kívül hagyja. Ígérgetnek össze-vissza, pedig talán már akkor tudják, hogy eszük ágában sincs megtenni amit mondanak.

#Magyarország #magyar #nemzetkarakterisztika
2017. febr. 9. 18:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
43%

"annak idején engem édesapám keresztre feszített volna, ha az adott szavamnak nem állok helyt, vagy ha megígérek valamit, s nem úgy teszek ahogy ígértem."

Ezzel minden magyar és hun így van. Csak sajnos már egyre kevesebb van belőlük.

2017. febr. 9. 19:47
 12/14 anonim ***** válasza:
10%

Én nem vagyok ilyen. Akkor már nem is vagyok magyar?

Namindegy a lényeg, hogy a magyar pina legalább világmárka.

2017. febr. 9. 19:48
 13/14 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy minden országban van ilyen. Pl. a kereskedők sehol nem fogják ócsárolni a portékájukat - bár egyszer ilyennel is találkoztam, de az amúgy is fura egyén volt. Azt viszont, ha valaki fontos ügyben rákérdez valamire, miért kell áltatni, azt nem értem. Azt sem, hogy ismerősök, haverok miért vágják át egymást azzal, hogy nem tartják a megbeszélt dolgokat, vagy nem értesítenek a változásról. Szerintem itt valami rossz beidegződésről lehet szó. Valami olyan ez, hogy oké, tojok rád. Ugyanez a már említett, majd értesítjük szöveg. Tudjátok hányszor mondták, hogy értesítjük a pozitív és a negatív döntésről is? Talán ha kétszer valóban értesítettek a negatív döntésről. A többi azt gondolta, nem vettük fel az állásba, akkor már nem számít, hadd várjon a macskapofájú.
2017. febr. 9. 20:09
 14/14 anonim ***** válasza:
74%

De ez nem nemzetfüggő.

Én mindig ott vagyok a megbeszélt időben. Sőt, korábban érkezek negyed órával, nehogy késsek.

A felvevős sztori sem hungarikum, ebben is biztos lehetsz.

Ezek rossz emberi vonások, de nem a nemzet miatt van így, hanem a nevelés (avagy annak hiánya) miatt.

2017. febr. 9. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!