Mindennap étteremben enni miért luxus?
Ma egy ismerősöm nekem esett, hogy micsoda luxusban élek, hogy naponta étteremben eszek.
Úgy gondolom, hogy a délben a meleg étel nagyon fontos.
A megmikrózott kirántott húst nem bírom megenni,rossz íze lesz.
Persze nem az Arany Kaviár étteremben eszek, hanem vagy menüt szoktam enni, vagy egy nagy kebabot.De, van, amikor kiugrok egy salátatálért.
A mi cégünknél, teljesen elfogadott dolog, hogy délben kimennek az emberek enni.
Ebédszünet mindenkinek jár, elhagyhatja a munkahelyét is akár.
Külföldön is dolgoztam, ott meg teljesen magától értetődik.Fel is akasztanák azt a vezetőt, aki ezt ellenzi.
Turizmusban járatos emberként tanúsíthatom, hogy mi magyarok nem vagyunk nagy étterembe járó nemzet. Ha egy magyar elmegy egy étterembe (gyorséttermet és kifőzdét nem számítva), akkor az jobbára valamilyen ünnep része, csak úgy, hogy megéhezik és bemegy valahova nem divat, még az olcsóbb helyeken sem, ahol pár száz forint egy menü. Mi magyarok gigantikus adagokhoz vagyunk szokva, amiket azonnal meg akarunk enni, szóval amikor bemegyünk egy étterembe és elénk raknak egy tál levest, amire 5 percet kell várni, utána pedig még 5 percet a következő adagra kicsit kiborulunk, hisz mi ahhoz vagyunk szokva, hogy a nagyi elénk rak fél kiló rántott húst meg egy lapátnyi rizst, aztán azt pillanatok alatt kézzel-lábbal be is falhatod, viszont az éttermekben elvárják, hogy késsel-villával egyél, ami nekünk szintén nem nagy erősségünk. A mi étkezési kultúránk kb. az amerikaiak szintjén áll, bár ők csak azért járnak étterembe, mert olyan olcsó ott az étkezés, hogy jobban megéri nekik, mintha autóba ülnének, elmennének haza és ott főznének maguknak, de ezt leszámítva ők is hatalmas porciókat mérnek ki és elképesztően gyorsan esznek, lehetőleg mindent egyszerre.
A kicsi adagok, a várakozási idő és a megkövetelt kultúra az, ami miatt a magyarok kerülik az éttermeket, hisz.
Szerintem rohadtul nagy időpocsékolás, ezért luxus, ki az a barom, aki ahelyett, hogy pihenne vagy mondjuk olvasna vagy beszélgetne stb. kirohan étterembe csak azért, hogy elmondhassa, hogy ő "ebédelt". Ezt normálisék időpocsékolásnak hívják és igen, még rohadtul drágállom is. Most gondoljunk bele egy ilyen semmi menü kerül 1200Ft-ba, ebből kapásból vehetnél 3-4 péksüteményt, amihez nem kell odacsücsülni, eheted az utcán, viheted magaddal vissza egy nyugis helyre nem kell "sznobulni" egy étteremben, meg eljátszani, hogy te milyen egy úri valaki vagy, meg nem kell késsel-villával bohóckodni.
Tulajdonképpen az a furcsa, hogy ennek ellenére vannak ezek a sznobuló emberek, akik attól hiszik magukat valakinek, hogy úgymond étteremben verhetik el a pénzüket, mert tegyük hozzá 1200Ft-ot egy kisbabának való adagért kiadni elég nagy ostobaság.
Nagyobb cégeknél és egyéb helyen is szoktak lenni egész olcsó kifőzdék, ahol még az ehető kategóriába sorolható az étel is, ha ebédre 2-3 féle kaját nagy adagban lefőz, és kiszolgál 2-3 ember akkor kb. 600-1000-ből kijön a leves, második (normál adag). 600-ból ott tud kijönni az ebéd ahol a tulaj nem az étkezdéből akar meggazdagodni, hanem azt csak az alkalmazottaknak létesítette hogy olcsón tudjanak enni helyben, szóval úgymond "non-profit" módon működő kantinokban.
Ez 18.000-30.000 ft havonta, azért ha belegondolsz hogy az alulfizetett munkás fizetésének 33%-a az ebédre menjen rá, az kicsit "luxus" lenne, nem? S akkor még hol a reggeli, vacsora, számlák, lakhatás, megtakarítás, stb..?
Persze valamit ígyis-úgyis kell enni, marad a 10 ft-s Tescos zsömle valami olcsó margarinnal "10-órainak". És akkor még csak egy agglegényről beszélünk, ha még családot is el kell tartani, szerinted ez nem luxus, őszintén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!