Vannak "pestiek" és "vidékiek"? Vagy ez csak előítélet? Tényleg más emberek élnek falun, mint a fővárosban?
Abszolút nem kavar fel a téma - sőt még dühös sem vagyok; csak jókat mulatok itt a megkülönböztetéseken alapuló feltételes és feltétel nélküli megállapításokon - mintha a falusiak valami idegen bolygó lényei lennének..!
Én falun nőttem fel - amire büszke vagyok mert színes és mozgalmas gyerekkorom volt..! Engem üldözött kakas és pulyka, láttam élőben tehenet, megéltem jónéhány kaszálást - horgászást - halászást - disznótort - gombaszedést - sárkányeregetést stb..! Ezt Ti is elmondhatjátok?? ;) Azóta építész lettem és van egy szép kis családom és boldogan élünk..! ;)
Üdv Mindenkinek: Herr Baliga
A vidékiek is emberek. Egy fajba tartozunk, ahogy a külföldiekkel, négerekkel, arabokkal, indiaiakkal, sárgákkal, rézbőrűekkel, ausztrál aboriginalokkal, sőt még a már kihalt cromagnoniakkal is. Ez mind Homo sapiens, a mi fajunk, a mi testvéreink.
Nem szabad előítéleteket kialakítani egyes esetek alapján.
Láttuk, hogy megválasztottunk miniszterelnöknek egy ősbunkót, akit beengedtük a nemzetközi politikai élet porcelánboltjába és ott nem képes kulturált elefántként viselkedni - ez tény.
Ez a miniszterelnök szégyent hoz ránk nap mint nap - ez is tény.
Történetesen ez a miniszterelnök vidéki - ez is tény.
Ez azonban egy egyedi eset.
Ettől még nem jogos azt gondolni, hogy minden vidéki szégyellni való ősbunkó, hiszen kiváló emberek is élnek vidéken és vannak pesti őslakos ősbunkók is, az arányokról pedig nem készült hiteles statisztikai kimutatás, ahogyan a cigányoknak bűnelkövetésekben való részesedéséről sem.
Az előítéletesség és a diszkrimináció szégyenletes dolog.
Ahogyan felháborítónak tartom, hogy embereket (csak azért mert más országban születtek) "migránsnak" bélyegezünk és hatalmas kerítésekkel zárjuk ki Európából, ugyanúgy tiltakoznék az ellen is, ha valaki (az ismertetett rossz tapasztalatok alapján) törvényt akarna hozni arról, hogy vidéki ember nem választható meg politikai vezető szerepre és nem jogosult elhagyni szülőfaluját erkölcsi bizonyítvány, oltási lap és hitelesített IQ-teszt nélkül.
Baliga Tamás: nem akartalak megbántani és megértelek. A nagyszüleim Ráckevén éltek, sokat voltam náluk, sok mindent szerettem. Ahogy Pesten is.
Végül elköltöztél vidékről vagy ott maradtál a családoddal? Munkát találtál? Melyik része az országnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!