Akik értenek az olyan fogalmakhoz, ami politikai hovatartozást takar, minek neveznének egy ilyen gondolkodású embert?
"ugyanakkor tapasztalatai miatt vannak előítéletei bizonyos ebertípusokkal szemben, ami így inkább "utóítélet" mert ugye ez a jellemző, de mégis előítélet, mert nem pont ugyanazzal az emberrel voltak rossz tapasztalatai."
Ha egy magyar ezt mondja magáról, az egyet jelent azzal, hogy utálja a cigányokat. Feltételezem a kérdésben rólad van szó és a te szemszögedből.
Annak hogy " a baratod "( mert ugye rola lehet szo ) rendesen meg van keveredve a vilagban, mi a tokom koze van a politikahoz ?
Csak kivancsi lennek
Elore is koszonom :)
Utánanéztem a humanizmusnak, ami elvileg azt jelenti, hogy az embert tartja fö élölénynek a földön. Megkérdeztem... "Attól még,hogy ezt a világot, amiben most élünk nagyrészt az emberek hozták össze, attól még nincs több jogunk élni, és sok ember logikátlanabbul és rosszabbul gondolkozik mint egy állat. Föleg mostanában. Olvastam a liberalizmusról is..talán még ez áll hozzá a legközelebb: "Kulturális liberalizmus
Kulturális liberalizmus
A kulturális liberalizmus az egyéni jogokra koncentrál, a lelkiismeret és az életmód szabadságára, köztük olyanokra mint a szexuális szabadság, vallásszabadság, megismerés szabadsága, az államnak az egyén magánéletébe való behatolása elleni védelem. John Stuart Mill szerint csak egyetlen ok létezik arra, hogy valakit vagy valakiket meggátoljunk a szabad cselekvésben, mégpedig a másoknak ezáltal okozott sérelem. Saját fizikai vagy morális jólétünk nem elégséges ok erre.
A kulturális liberalizmus általában ellenez minden állami szabályozást a következő területeken: irodalom, művészet, tudomány, szerencsejáték, szex, prostitúció, abortusz, eutanázia, alkohol, könnyű drogok. A legtöbb liberális is elutasít néhány vagy több kérdésben bármely állami beavatkozást a felsorolt témákban."
"A bizonyos embertípus alatt szó szerint embertípust értettem, nem egy nemzetiséget. Bizonyos beszédstílusú, arcvonású stb emberekről van szó."
Akkor mondjál egy példát ilyen embertípusra, mert nekem ez még mindig csak egy rasszista szemszögből leírt rasszizmusnak tűnik. És hogy állapítod meg a testvéredről, hogy neki bizonyos beszéstílusú emberekkel szemben vannak előítéletei? Ezt szerintem nem lehet egy testvéren látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!