Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Akik értenek az olyan fogalmak...

Akik értenek az olyan fogalmakhoz, ami politikai hovatartozást takar, minek neveznének egy ilyen gondolkodású embert?

Figyelt kérdés
Szóval egy olyan amber aki elveiben mindent el tud fogadni, (nem esik nehezére, bele tudja élni magát a másik érzéseibe, helyetébe) még nagyon szélsőséges helyzetekben is, olyanban is, amit a társadalom már általában "beteg dolognak" tart, ugyanakkor tapasztalatai miatt vannak előítéletei bizonyos ebertípusokkal szemben, ami így inkább "utóítélet" mert ugye ez a jellemző, de mégis előítélet, mert nem pont ugyanazzal az emberrel voltak rossz tapasztalatai. Ezen kívül az életvitele nem tekinthető társadalmilag elfogadottnak széles körben, mert pszichésen munkaképtelen, és még lusta is, de tanulni, vagy másokat tanítani szeret, művelt is egészséges szinten. Szeret utazni, szereti a világ különböző kultúráit, de a japán, a kínai gondolkodásmód elborzasztja. De mivel mindenkit elfogad, ezt is elfogadja, csak azt mondja "szerintem fogalomzavaruk van az 'élet' fogalmát illetően, de akinek ez jó, az csinálja nyugodtan". Szóval van a világnézetére " hivatalos" kifejezés? Én tényleg nem értek az ilyesmihez.

2016. máj. 1. 02:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Elmondja."

Tehát a saját szubjektív véleménye volt minden, amit leírtál. És feltételezem soha nem fogja beismerni, de teljesen véletlenül a bizonyos hanglejtés sötétebb bőrszínnel párosulva sokkal gyakrabban váltja ki belőle az említett érzést.

2016. máj. 1. 13:18
 12/18 anonim ***** válasza:

"pszichésen munkaképtelen, és még lusta is"

Ez a Séf fiú lesz!

2016. máj. 1. 14:01
 13/18 A kérdező kommentje:
Szerintem te vagy rasszista de nagyon, ha nem tudod kiverni ezt a sötét börözést a fejedböl. Ö sosem ítélkezik börszín alapján, nem egy kedves ismeröse "színes börü". Ki az a séf fiú?! Nem azért kérdeztem ezt, hogy hülyeségeket olvassak, szimplán érdekelt volna a téma, de mindegy is, rasszista meg értelmetlen hozzászólásokra nem vagyok kíváncsi.
2016. máj. 1. 14:42
 14/18 anonim ***** válasza:
Szóval ha bizonyos válasz érkezik arra nem vagy kíváncsi. Akkor írd le melyek azok a válaszok, amiket elfogadsz.
2016. máj. 1. 15:44
 15/18 A kérdező kommentje:
Most mondtam, észlény! Olyat ami nem rasszista, mint a tiéd, hogy cigányozol itt folyamatosan, és olyan aminek értelme van, ellentétben a "séf fiú" hozzászólással. Ennél világosabban már tényleg nem megy, ha nem érted, akkor olvasd át mégegyszer. Én mondtam, én nem vagyok ő, én elítélek sok mindent és ezek közé a rasszizmus is besorolható, úgyhogy gondolhatod mennyire tartalak szimpatikusnak.. Attól még,hogy fehér vagy, ne érezd magad felsőbbrendűnek, mert a bőröd alatt neked is ugyanaz van. A fehérek semmivel sem jobbak a cigányoknál és én is ismerek olyan cigányokat, akik bunkók, műveletlenek, agresszívak és mindig nekik áll feljebb, de ugyanennyi fehéret is. És te is ezek közé tartozol, ahogy elnézem a válaszaidat. Én nem azért érzem magam különbnek x embereknél mert fehér vagyok, lehetnék akár kék is, hanem azért mert nem viselkedem így!
2016. máj. 1. 16:12
 16/18 anonim ***** válasza:

Azt hiszem értem, hogy mire gondolsz, de nem hiszem, hogy lenne külön kifejezés az ilyen világnézetre. Mert inkább az ellenkezőjére kell, hogy legyen.

Mert különböző kultúrák eltérő viselkedéseit nem lehet egy kalap alá venni.

PL. az araboknál kifejezett sértés a másik szemébe nézni, mintegy támadásnak is vehetik. Főleg nőtől. Szóval nem viselkedhetünk ugyaúgy egy arabbal, nem nézhetünk a szemébe beszélgetés közben a szemébe. Viszont egy európait kifejezetten zavar, ha akivel beszél, az nem néz a szemébe, és nyilvánvalóan rosszat sejt.

Vagy az ázsiai nők egész máshogy kell, hogy viselkedjenek a férfiakkal. Ha ugyanúgy viselkednek egy európai férfival, az félreérti, és azt hiszi, hogy különlegeset lát benne az ázsiai nő, megnyerte a tetszését, stb. Európai nő nem viselkedik úgy ismeretlen férfivel, csak ha már köze van hozzá.

De nem kell még Európán kívülre se menni, a mediterrán férfiak "udvarlása" is csak udvariasság, semmi személyes nincs mögötte, mint ahogy egy magyar nő gondolná, és úgy reagál, mintha a férfi magyarként azt fejezné ki, hogy tetszik neki.

Csak tárgyilagos szemléletű, ennyi. Mondjuk, azért vannak bőven szeretni nem való dolgok a kínai vagy a japán szemléletben, de próbáltál óvatosan fogalmazni, igaz?

2016. máj. 11. 02:03
 17/18 A kérdező kommentje:

Végre egy értelmes válasz, köszönöm! (:

Igazság szerint én sem dïjazom ami ott megy, de ő konkrétan undorodik tőle, szóval mikor megtudta, hogy kínában külön kifejezés van arra a halálra, amit a munka miatti kimerültség okoz, nagyon durván kiakadt..kb. "Mi a fsz van ezekkel?!! Nem normálisak!! Aki az ilyet hagyja (gondolt itt arra aki azt a bizonyos munkát felügyelte) röhögve nyírnám ki." majdnem szó szerint idéztem. Meg azt mondta, hogy amikor utazgatott és kínaiaktól vagy japánoktól próbált segítséget kérni akármiben, volt, hogy csak elsétáltak mellette, mintha szellem lenne. Ezt a szembe nem nézős dolgot meg mondtam neki, hogy kérdezze már meg, van egy arab ismerőse, bár pár éve Németországban él, nem tudm, ez számít -e, de ha megkérdezte, megírom mit mondott. Ez új volt neki is meg nekem is amúgy. Na, szóval köszi a választ. (:

2016. máj. 23. 18:37
 18/18 A kérdező kommentje:
Az arab srác azt mondta, nem is hallott még erröl. :D Dehát sok helyen élnek arabok. (:
2016. jún. 1. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!