Akik értenek az olyan fogalmakhoz, ami politikai hovatartozást takar, minek neveznének egy ilyen gondolkodású embert?
"Elmondja."
Tehát a saját szubjektív véleménye volt minden, amit leírtál. És feltételezem soha nem fogja beismerni, de teljesen véletlenül a bizonyos hanglejtés sötétebb bőrszínnel párosulva sokkal gyakrabban váltja ki belőle az említett érzést.
"pszichésen munkaképtelen, és még lusta is"
Ez a Séf fiú lesz!
Azt hiszem értem, hogy mire gondolsz, de nem hiszem, hogy lenne külön kifejezés az ilyen világnézetre. Mert inkább az ellenkezőjére kell, hogy legyen.
Mert különböző kultúrák eltérő viselkedéseit nem lehet egy kalap alá venni.
PL. az araboknál kifejezett sértés a másik szemébe nézni, mintegy támadásnak is vehetik. Főleg nőtől. Szóval nem viselkedhetünk ugyaúgy egy arabbal, nem nézhetünk a szemébe beszélgetés közben a szemébe. Viszont egy európait kifejezetten zavar, ha akivel beszél, az nem néz a szemébe, és nyilvánvalóan rosszat sejt.
Vagy az ázsiai nők egész máshogy kell, hogy viselkedjenek a férfiakkal. Ha ugyanúgy viselkednek egy európai férfival, az félreérti, és azt hiszi, hogy különlegeset lát benne az ázsiai nő, megnyerte a tetszését, stb. Európai nő nem viselkedik úgy ismeretlen férfivel, csak ha már köze van hozzá.
De nem kell még Európán kívülre se menni, a mediterrán férfiak "udvarlása" is csak udvariasság, semmi személyes nincs mögötte, mint ahogy egy magyar nő gondolná, és úgy reagál, mintha a férfi magyarként azt fejezné ki, hogy tetszik neki.
Csak tárgyilagos szemléletű, ennyi. Mondjuk, azért vannak bőven szeretni nem való dolgok a kínai vagy a japán szemléletben, de próbáltál óvatosan fogalmazni, igaz?
Végre egy értelmes válasz, köszönöm! (:
Igazság szerint én sem dïjazom ami ott megy, de ő konkrétan undorodik tőle, szóval mikor megtudta, hogy kínában külön kifejezés van arra a halálra, amit a munka miatti kimerültség okoz, nagyon durván kiakadt..kb. "Mi a fsz van ezekkel?!! Nem normálisak!! Aki az ilyet hagyja (gondolt itt arra aki azt a bizonyos munkát felügyelte) röhögve nyírnám ki." majdnem szó szerint idéztem. Meg azt mondta, hogy amikor utazgatott és kínaiaktól vagy japánoktól próbált segítséget kérni akármiben, volt, hogy csak elsétáltak mellette, mintha szellem lenne. Ezt a szembe nem nézős dolgot meg mondtam neki, hogy kérdezze már meg, van egy arab ismerőse, bár pár éve Németországban él, nem tudm, ez számít -e, de ha megkérdezte, megírom mit mondott. Ez új volt neki is meg nekem is amúgy. Na, szóval köszi a választ. (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!