Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A magyarok miért hiszik azt...

A magyarok miért hiszik azt hogy a nyugati országokban mindenki nagy házakban él és fiatal prémium autókkal szaladgál?

Figyelt kérdés

Ausztriában élek több mint 4 éve és egyáltalán nem az van amit a legtöbb magyar elképzel.

Az átlagnak ingatlana sincs, albérletben lakik, ami sokszor csak egy kicsi lakás.

Otthon az albérlet eleve egyenlő a szegénységgel, csak a legszegényebbek laknak albérletben nálunk általában.

Az átlagos osztrák (és most nem a bevándorlókról beszélünk) szakadt bérlakásban él.

Mert hiába több a fizetés, amikor szembejönnek az ingatlanárak, szolgáltatásárak és minden más, egyből le fog esni hogy itt sokkal többe is kerül az élet.

Pl pár napja ittam egy két sört egy ismerősömmel, darabja 3,30 euró volt. Egyetlen korsó sör.

A városban ahol élek egy 40 nmes lakás 100 ezer euró és nem világváros.

Az átlag osztrák ugyanúgy a megélhetésért dolgozik mint a magyar.

Talán a munkásosztály egy kicsit jobban él mint otthon, de a képzettek szerintem már nem.

Miért hiszi azt az átlag magyar hogy Ausztriában meg Németországban meg úgy egészében a nyugati országokban mindenki dőzsöl?

2016. dec. 19. 19:57
 1/7 anonim ***** válasza:
84%

Az egyszeri emberek jobban élnek, a diplomások meg pláne.

Lehet, hogy nem mászkál mindenki Merdzsóval vagy BMW-vel, de azért a vadonatúj középkategóriás autót megengedheti magának egy átlag osztrák.

Egy átlag magyar mikor?Használtan, 5 évesen.De, sokaknak akkor sem.

2016. dec. 19. 20:02
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

Gondolom azért mennek százezrével külföldre dolgozni az emberek, mert itt igazából jobban megélnének.

Igaz, tény, hogy nem Kánaán és nem tökéletes a nyugati élet sem, de azért, ha Magyarországra nézünk, itt még annyira sem jó az életszínvonal.

Egyébként a nagyobb városokban rengetegen élnek albérletben, Budapesten meg aztán...

Az albérlet egyáltalán nem a szegénység jele.

Budapesten egy jó helyen lévő garzon bérleti díja is 100 ezer forint felett van, az átlagfizetésekhez képest ez azért elég sok.

2016. dec. 19. 20:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Mindenki azt hiszi, hogy másnak jobb. Ilyen a magyar ember. Ezzel nincs is feltétlenül gond.

Én öt évig éltem Ausztriában, ebből négyet Burgenlandban. Arra valóban áll amit te mondasz, gyakorlatilag mostanság kezd a szekerük futni. Tudni kell azonban, hogy ez Ausztria legszegényebb tartománya.

Egy évet éltem egy másik tartományban, amit nem szeretnék megnevezni, de valószínűleg ráismersz négy év után. Abban a tartományban a bécsi bérek 5x -ösét keresik meg az emberek (ez nagyjából áll minden szakmát tekintve) a tanári bér nagyjából 10.000 euró/hó egy nyelvszakos tanár esetén na most ha ezt megszorozza egy itthon élő tanár akkor valószínűleg megkönnyezi. Valóban a lakhatás drága, mondhatni milliós az ott városban vásárolni egy házat, vagy sok százezer euró, viszont érdemben pl. az ételek bolti ára az eltérő adózás miatt nagyjából a mi itthoni árainkkal egyező.

Az autó/ház vásárlás/bérlés nem olcsóbb, ez biztos, viszont összességében szerintem odaát jobban ki lehet jönni, mint itthon. Talán nálunk az egyetlen környék Gy-M-S megye ahol nagyobbak a bevételek, ott is azért mert átjárnak dolgozni AUT-ba.

Egy sör az általam taglalt városban elérheti simán a 6-7 eurót is, egy buli pedig (reggelivel együtt) kb 15 euró, ugyebár ezen felül jönnek még az italok árai, szóval valóban nem olcsó hely, de a helyiek számára ez aprópénz, helyi bérekből. (Kiépített rendszer miatt 15-16 évesen simán olyan diákmelót tudsz találni ahol akár a gimi elvégzése után főállást vállalhatsz), persze egyetemre is mehetsz relatíve olcsón, fillérekből, hiszen van kiépítve lakásbérlési hálózat egyetemistáknak ahol úgymond nyomott áron tud lakást bérelni. Pl. ilyen itthon nincs, mondhatni esélytelen.

2016. dec. 19. 20:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én is magyar vagyok és nem gondolom ezt. Viszont, mivel folyamatos az "elvándorlás" és visszafelé, legfeljebb töredékük jön, azért valami mégis jobb lehet arrafelé.
2016. dec. 19. 20:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Az átlagnak ingatlana sincs, albérletben lakik, ami sokszor csak egy kicsi lakás.

Otthon az albérlet eleve egyenlő a szegénységgel, csak a legszegényebbek laknak albérletben nálunk általában."

NA, pont ez különbözteti meg az nyugatot. Ott azért laksz albérletben, hogy ha találsz egy jobb munkát máshol, akkor pillanatok alatt oda tudj költözni.

Beszélhetsz is 3,3 eurós sörről, amikor keresnek 6-8-10-et óránként.

Nálunk meg 3-400 a korsó sör és 5-700 az órabér.

Innentől kezdve a túrót a megélhetésért dolgozik az osztrák mint a magyar.

2016. dec. 19. 20:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Csak szólok, hogy a kérdező nem azt írta, hogy jobban élnek, mint mi.

Azt írta, hogy messze nincs kolbászból a kerítés.

Ez pedig igaz.

2016. dec. 19. 22:14
 7/7 BlodDrunk ***** válasza:

Nem tudom mit dolgozol és mennyit keresel,de valamit nagyon rosszul csinálsz.

Lakásra visszatérve,hiába drágább,jóval modernebbek és nincsenek lepusztulva,itthon 10millió körül kapsz egy putri lakást a 80évekből,a magyar modern lakások 18-20 milliótól kezdődnek,kinnt egy átlag ember a magyar bér 3x keresi akkor mi is a drága????

Sör:3.30 euro 1000forint,huha egy korsó dreher 500-600 forint nálunk is,egy jobb sör pl edelweis,hogarden már is 900-1200ft korsója bármelyik kocsmában,miről is beszélünk???

Egyéb szolgáltatások:magán egészségügy(fogorvos stb stb.),fodrász,manikür,építő brigádok akármi szerelő nyílván drágább mert ő is 3-4x annyit keres mint egy magyar,nyílván annyival drágább is.

Vásárlás:Bolt nagyjából ugyanannyi,pékáruk drágábbak,ruházat,elektronikai cuccok olcsóbbak is,rezsi olcsóbb.

Azt is megjegyezném,hogy Osztrák bankokban jóval kedvezőbbek a lakáshitelek mint nálunk.

Albérlet pedig 500-600-800 eurótól lehet találni,amik full extrásak szóval kb egy palota,ez kb 200ezer forint,oké sok meg minden,de itthon se sokkal olcsóbb egy ilyen albérlet 100-150ezer környékén vannak.

Szóval megint miről is beszélünk????

Nincs kolbászból a kerítés mert ott is dolgozni kell mint egy hülye,de ne terjessz már baromságot...

2016. dec. 21. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!