Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek nem kellene a...

Szerintetek nem kellene a keresztet a koronán kiegyenesíteni?

Figyelt kérdés

Szerintem eredetileg egyenes volt a kereszt, aztán sérülés következtében elgörbült...nem hiszem, hogy redetileg is görbe lett volna.

Ez szimbolizálna is egyfajta talpraállást/tartást vagy valamit, mert így egy megtört nemzetet ábrázol szerintem ez a ferde kereszt.

2016. nov. 17. 22:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
94%

Én úgy tudom, hogy az Árpád-ház kihalása utáni 7-8 éves interregnum állapot során amikor Károly Róbert meg a többiek csatároztak a trónért, akkor sérült meg. (Én így tudom, ne harapjátok át a torkomat, ha ti máshogy tudjátok)

Ez azt jelenti, hogy elkészítése után 300 évvel történt... azóta meg eltelt 700. Többet volt görbe, mint nem görbe:D Jó az úgy, már megszoktuk:D

Egyébként sérülést is lehet építően felfogni. Ha van valami testi hibád, lehetsz nyomorult tőle, de lehet az is, hogy elfogadod és az előnyödre használod, építesz rá öntudatot, önbizalmat.

Ugyanígy a mi koronánk az, amiért királyok csatároztak, amit dobozokban titkon szállítgattak, állítólag föld alá ástak, külföldre vittek, visszavásároltak... Az a korona megélt egyet s mást. Annak a ferdülésnek történelme van, ne akard hát, hogy ne emlékeztessen erre!

2016. nov. 18. 00:44
 12/15 anonim ***** válasza:

Engem már az öngyilkosság gondolata kerülget a ferde kereszt miatt.

Egyenesítsétek ki, már nem bírom tovább!

2016. nov. 18. 07:18
 13/15 anonim ***** válasza:
a tizenketteskét elveszítettük
2016. nov. 18. 08:04
 14/15 anonim ***** válasza:
Ne adj ötleteket a szeretett kormányunknak, még a végén komolyan veszik és aztán le kell cserélni az összes címert. Beindul a "nemzeti címergyár" és lesz új nyaralója meg terepjárója a havereknek. Igaz, legalább lennének munkahelyek, juhéj.
2016. nov. 18. 09:05
 15/15 anonim ***** válasza:
Határozottan ki kellene egyenesíteni!
2016. nov. 18. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!