Ez megfelelő zászlaja és címere lenne az országnak egy ilyen szellemiségű párt mellett?
100asban linkeltem forrást a nyelvészprofesszortól. Ott van, végig lehet nézni. Megtekinthető, és hiteles szakfrorrás. Miért nem felel meg?
Kérdezz meg bárkit az oktatásban: ha tudományos témákban keres az ember adatokat, a Wikipédia nem tekinthető forrásnak, miután nincs lehivatkozva, bárki szerkesztheti.
Ha ezt nem tudod elfogadni, sajnálom. Minden héten 2-3 esszét kell írnom különböző témákban, baromi nehéz nem a Wikithasználni, de ha használom, áthúzva dobják vissza az egészet.
A Wiki egy remek dolog, de szakkérdésekben nem vitadöntő.
Remélem a pártodnál nem ilyen random összehányt érvek, teóriák meg hasraütésszerű gondolatok képezik majd a fővonalat.
Próbáld másik böngészőről, vagy frissíts Javat vagy csekkold, hogy elég neted van e videókhoz
nálam prímán lejátssza, az elején tölt egy kicsit, aztán annyi.. és nincs levédve az oldal úgyhogy elvileg bárki megtekintheti a videókat
Mert nem tudom.
Végigültem az előadást 2014 szeptembere és decembere között. Végignéztem az összes videót 2015 januárja elején. Levizsgáztam belőle. Azóta valamiért nem nézegetem. De benne van, ez 100%.
Jó, én csak egyetemen tanultam, nyilván a wiki okosabb... Ahogy gondolod..
Ettől függetlenül 100 komment után sem tudtál mondani egy épkézláb okot arra, amiért jobb lesz az élet egy nemek nélküli világban.
bazeg:D
Tessék, kikerestem én is amit idéztél.
"A nyelvészetben a grammatikai nem egyes nyelvekre jellemző kategória, amely alapján a főneveket olyan osztályokba sorolják, mint hímneműek, nőneműek, semlegesneműek, élők, élettelenek.[1] Ennek alapja a hímnemű és a nőnemű élőlények megkülönböztetése az élők (személyek, nyilvánvaló nemű állatok) kategóriáján belül, és ezek megkülönböztetése a élettelenektől (beleértve a növényeket is). Idővel a természetes és a grammatikai nem közötti összefüggés nyelvtől függőén többé-kevésbé elveszett, amit főleg az bizonyít, hogy élettelenek is alaktanilag a hímneműek vagy a nőneműek osztályába kerültek"
Vagyis élőben ami nőnemű, az grammatikailag is nőnemű, ami hím az hím, a tárgyak és növények meg semlegesek.
Franciában pl nincs semleges nem, a tárgyak is hím vagy nőneműek. Hollandban a gyerek (ami tudtommal németben semleges) nőnemű. Mondjuk tökmindegy, mert hollandban több mint egy évszázada nem használnak hím és nőnemet, mert ahogy a svédben, megszűnt külön a hím és nőnem, maradt a közös és a semleges.
De ahogy az általad idézett szócikkben is írják, az összefüggés a valós nem és a grammatikai nem között megszűnt. A mai indoeurópai nyelvekben a szexuális nem és a grammatikai nem nem függ össze.
Ha neked jó a wiki, akkor ott a wiki, de akkor idézz tisztességesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!