Ebben a kategóriában, tényleg mindenki lehúzza azt, aki leírja az igazat? Ezt hallotta.
Mivel politikáról beszélünk így itt az igazság az esetek 90%-ában szubjektív, vannak kérdések, amikre lehet objektív választ adni, de ott általában maga a kérdés is legfeljebb 2-3 választ kap, mivel nincs miről vitatkozni.
pl. Ha valaki kiír egy kérdést, hogy: A Gyurcsányék miért záratták be a magyar ezüstbányákat 92-ben?
Akkor erre a válasz: Nem is voltak ezüstbányáink, Gyurcsány meg 2004 után lett miniszterelnök.
Ezen a válaszon nincs mit vitatkozni, ezzel pártállás nélkül mindenki egyetért.
Azok a kérdések generálnak sok választ, amik alapból megosztóak, ott meg persze, hogy megy a le-fel pontozgatás, ennek általában az a vége, hogy a legtöbb válasz 30 és 60% közé van pontozva.
A cigányság kérdése egy nagyon komoly szociológiai,társadalmi probléma Magyarországon.
Vannak olyan cigány származású emberek,akik teljesen beilleszkedtek a társadalomba,úgy élnek,mint a magyarok,dolgoznak stb.
Viszont van egy lecsúszott réteg,aki generációk óta nem képes beilleszkedni.
Jelenleg szerintem az a legnagyobb gond,hogy az emberek szélsőségesen próbálják kezelni a problémát.Az egyik oldal egyre több segélyt akar adni,míg a másik oldal semmit nem akar nekik adni.
Szintem az első legfontosabb lépés a probléma megoldásához a szociális hálónk megerősítése lenne(jelenleg a védőnők,pedagógusok,a szociális munkások tehetetlenek).
Nagyon sok család él olyan körülmények között,hogy alkalmatlanok a gyereknevelésre. És itt nem a szegénységre gondolok első sorban,hanem a családon belüli erőszakra, a gyerekek elhanyagolására.Ha a gyerek ilyen környezetben nő fel,akkor ő is átveszi ezt a viselkedési formát és az iskolában a társaival fog így viselkedni.
Külföldön ilyen esetben azonnal kiemelik a gyerek a családból,ideiglenes szülőkhöz kerül és biztonságos környezetben tud tanulni,megfelelő felügyelet mellett.
A másik probléma az,hogy túl sok a nagy létszámú osztály és nincs külön stratégia a problémás gyerekek kezelésére.Sokkal kisebb osztályok kellenének,több pedagógus és akár külön osztályok azoknak a gyerekeknek,akik normál osztályba nem tudnak beilleszkedni.
Az ilyen speciális osztályokba pedig olyan pedagógusokat kellene küldeni,akik arra szakosodnak,hogy ilyen esetben hogyan kell kezelni a gyerekeket.Már rengeteg kezdeményezés van ezzel kapcsolatban,rengeteg működő szituációs gyakorlat van,ami abban segít,hogy a gyerek máshogy kezelje a konfliktusokat,rengeteg új pedagógiai program van,ezeket kéne bevezetni mindenhol.
Csak úgy lehet ezt a problémát megoldani,ha már gyerekkortól kezdve tereljük őket a "helyes útra",ez viszont a jelenlegi oktatási/szociális rendszerben lehetetlen.
Úgy gondolom,hogy erre kéne több pénzt fordítani és akkor 20 év múlva már lenne érezhető változás,viszont mivel minden politikai párt 4 évben gondolkozik,ezt senki nem akarja elkezdeni,így viszont továbbra is a levegőben lóg ez a probléma.
10-es voltam.
Nem látom, hogy le lenne pontozva.
Én kértem, korrekt válasz.
Köszönöm.
Az Abcúg vagy egy hete ezen lázadt, hogy "Há mij a hogy kijemelni a külykit a csalábbó?!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!