Miért nem szabályozzák törvényileg hogy a nők és a férfiak ugyanannyi fizetést kapjanak?
Figyelt kérdés
Hogyha ugyanazt a munkát végzik. Én alapból nem értem ezt a jelenséget hogy ugyanazért a munkáért hogyan kaphat kevesebbet egy nő mint egy férfi. Ugye az egyik ok hogy feltételezik hogy a nő elmegy szülni. Milyen jó hogy mikor egy fiatal nő és egy férfi elkezd dolgozni a nő azért kap kevesebbet mert lehet később elmegy szülni. És ha nem is akar szülni? Én úgy szabályoznám hogy amíg neveli a babát és otthon van az az idő alatt kiesett fizetését később vonják le a fizetéséből és hogyha letelt annyi idő amíg otthon volt ismét kapjon annyit mint egy férfi. A másik ok meghogy feltételezik hogy a férfi hatékonyabban, nagyobb kockázatvállalással és teherbírással dolgozik mint egy férfi. Ez csak a fizikai munkákban igaz. Szellemi munkákban nincs különbség és ez alapból feltételezés és sztereotípia is. Szerintem nagy diszkrimináció hogy nemi alapon kevesebbet kapnak. Miért nem hoznak törvényt erre?2016. okt. 22. 16:14
21/27 anonim válasza:
A gond az, hogy te személyesnek veszel egy általános igazságot. Nem univerzális szuperlatívuszokban beszélek, amikor azt írom, hogy a férfiak hajlamosabbak a kockázatvállalásra, mint a nők, én azt értem ez alatt, hogy az életben tapasztalt események nagy részét figyelembe véve ez a kijelentés igaz, nem pedig azt, hogy minden körülmények között ez érvényesül kivétel nélkül.
22/27 anonim válasza:
"De nagyon sok nőre igaz az amit a férfiakra mondtok."
Fäsza! Tehát ha egy nő is alkalmas a feladatra, akkor mindenféle ráerőltetett egyenlősdi nélkül is el tud jutni abba a pozícióba. Akkor hol a hiba és hol bizonyítja ez az ellenkezőjét annak, hogy általában inkább férfiakra jellemző tulajdonságok teszik a jó vezetőt?
23/27 anonim válasza:
Nagyon szépek ezek az eszmefuttatások a női és férfi lélek magasztos titkairól, de ez marhára nem változtat azon a nagy igazságon, hogy ugyanazért a munkáért jár ugyanaz a bér, oszt annyi.
24/27 A kérdező kommentje:
Az a szép hogy éppen a sok âltalánosítás miatt amit ti is írtatok egy nőnek sokkal többet kell bizonyítania és küzdeni ahhoz vezető pozícióba jusson mint egy férfinak. Mert nem hiszik róla hogy rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal amiket egy férfinál automatikusan természetesnek tartanak. Rengetegszer van olyan ha egy nő és egy férfi között kell dönteni a férfit választják mikor ugyanannyit küzdöttek és értek el csak hát ugye ő férfi. Egy nő töbn beszólással, lenézéssel és akadállyal találkozik.
2016. okt. 22. 18:18
25/27 anonim válasza:
Törvénybe szabályozni hülyeség lenne szerintem, mert így egy csomó rendszer borítana fel. Például az informatikát, mert ott például azonos munkakörön belül is a tapasztalat határozza meg a fizetést. Szép lenne, ha akkora fizetést kapna egy pályakezdő programozó, mint a 10 év fejlesztő programozó, csak azért, mert az fiatalabb az nő.
26/27 A legböszmébb Feri válasza:
Há' minek fizessenek többet, ha a marha ennyié' is megcsinálja??!!
27/27 anonim válasza:
Miért van hússzor annyi férfi vállalkozó, mint nő? Azért mert ott a piac dönti el ki mennyire sikeres és nem törvényileg szabályozzák.
Mint ahogy azt sem lehet törvényekkel szabályozni, hogy egy férfi gyereket szüljön.
Menj el olyan munkahelyre, ahol teljesítményarányos a fizetés és a probléma megoldódik. Persze ez kockázattal jár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!