Miért nem szabályozzák törvényileg hogy a nők és a férfiak ugyanannyi fizetést kapjanak?
"Az is érdekes hogy a gazdasági szakokon sokkal több lány tanul mint fiú a vezető pozíciókba mégis többségébeb férfiak jutnak."
Nem érdekes az sem. A férfiak általában sokkal kompetitívebbek, ezért általában gyorsabban másznak fel a ranglétrán, hozzátéve ahhoz, amit a 6-os mondott.
"Szerintem az hogy a nők inkább a biztosra mennek, racionális döntések alapján dolgoznak nem hirtelen döntésből és meggondoltabbak egyáltalán nem árt egy vállalatnak."
A férfiak sem meggondolatlanok, viszont az nagyon is árt a vállalatnak, ha elsöpri egy bevállalósabb konkurense.
"A férfiak pl. szerintem gyakrabban hoznak meggondolatlan döntéseket és nem annyira alaposak mint a nők."
Persze, mivel a nők egyáltalán nem szeretnek döntéseket hozni, úgy könnyű. Pláne, hogy ha mégis muszáj nekik, akkor meg csak a hiszti jön, ha esetleg felelősséget kéne vállalni érte. Vedd észre, hogy a vezető pozícióknál pont ez lenne a lényeg, viszonylag záros határidőn belül hozni egy döntést annak minden kockázatával és velejárójával. Ugyanezért nem megy az autóvezetés sem a nők többségének.
"Szerintem az hogy a nők inkább a biztosra mennek, racionális döntések alapján dolgoznak nem hirtelen döntésből és meggondoltabbak egyáltalán nem árt egy vállalatnak."
Rohadtul nem racionálisak a döntéseik, maximum csak racionálisnak látszó érvekkel próbálják palástolni azt az őrlődést, amivel a döntés alól akarnak kibújni. A cégvezetés meg marhára nem az a terület, ahol "biztosra" lehet menni, arra ott vannak a tinglitangli körömreszelő pozíciók, ahol a nők többségét találod.
Munkahely válogatja, de egyébként ilyenről nem hallottam hogy nő vagy férfi között eltérő órabér lenne.
Dolgoztam 1 évig 680as órabérrel, nő kollégával ugyanazt a munkát végezve, csak miután gépkezelő lettem elkerültem onnét persze már magasabb órabérrel hisz a pozíció is más.
Multiknál első szempont a pozíció ami befolyásolja a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!