Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyar fiatal! Te elmenekülsz...

Magyar fiatal! Te elmenekülsz az országból miután "felnőttél", vagy maradsz és harcolsz a hazádban oroszlánként?

Figyelt kérdés
2016. okt. 12. 16:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

a harc az amikor eltartod az öregedő lakkosságot, a kisebbséget, hallgatod az idióta helikopterezéseket, dolgozol a nyugati bér töredékéért, nyugati árak mellet, egy folyamatosan küszködő gazdaságú országban?

Ahhoz rövid az élet apukám.

2016. okt. 12. 19:33
 12/20 anonim ***** válasza:
94%

Magyarországért harcolnék és meghalnék!

De a benne élő söpredékért nem. Tisztelet a kivételnek. Inkább kimegyek külföldre, ahol a felfogásomhoz, gondolkodásmódomhoz és életvitelemhez hasonló emberek vannak, valamint akik körülbelül azonos értékeket vallanak mint én.

Még egyelőre itthon vagyok, de nem sok kell, és Frankfurtból fogok integetni a sok itt maradt agyhalott zombi prolinak.

2016. okt. 12. 20:48
 13/20 anonim ***** válasza:

Aszt ki ellen harcoljak?

A magyarok ellen?

2016. okt. 12. 21:56
 14/20 anonim ***** válasza:
Én nem menekülök el és nem is harcolok oroszlánként. Ja, bocs, annyira már fiatal sem vagyok, lassan jön a "kapuzárási pánik".
2016. okt. 13. 00:46
 15/20 anonim ***** válasza:
Egyetem elvégzése utàn elhagyom az orszàgot, valószínüleg örökre (gyógyszerész leszek)
2016. okt. 14. 19:33
 16/20 anonim ***** válasza:

Szomorúak a válaszok.

Hogy milyen szar munkát végeztünk, úgy általában együtt a fiatalok felnevelésével. Szégyellhetjük magunkat.

2016. okt. 16. 01:48
 17/20 anonim ***** válasza:
90%
De ki, vagy mi az ellenség?
2016. okt. 16. 01:53
 18/20 anonim ***** válasza:
90%
Az a baj ezzel, hogy eleve tisztáznunk kell a fogalmat, hogy mit jelent a "HAZA" fogalma. Haza-e az, ahol születése pillanatától nincs lehetősége az embernek az élet értelmét megvalósítani azaz családot alapítani, gyermeket vállalni mert nincs rá anyagi lehetőség? Haza-e az, ahol nincs mód becsületes úton boldogulni mert mindent áthat a módszer, hogy ügyeskedve lehet csak? Haza-e az, ahol a történelmi dolgokon túl ma már senki se érzi sajátjának a többieket, mindenki mindenki ellen van és átjárja a közöny az országot mert mindenki belefásult a mindennapok fájdalmába és lehetetlen életvitelébe? Haza-e az, ahol megvalósulnak azok a gondolatok amelyek a Himnuszban vannak, hogy "balsors akit régen tép" és még most se hoz rá víg esztendőt? Innen vannak a bajok, hogy haza az, ahol az ember leélhet egy életet úgy, hogy tisztességes becsületes emberként tisztességes, jóra való és értékes keresztény életet élhet. Ahol a családját becsületben és ha nem is gazdagságban de el tudja tartani. Ahol nem a nélkülözés hanem a beosztott takarékos élet tud érvényesülni. Szóval, nem az a kérdés, hogy menekülsz-e vagy harcolsz-e, hanem hogy van e az életre más esélye bárkinek is ha azt vesszük, hogy egy embernek körülbelül 30 éve van mindössze arra, hogy mindent elérjen és rendezze az életét amit el szeretne élni? Mert a 30 aktív év előtt még fiatal és gyermek utána pedig már beteg és aggastyán.. Nehéz kérdés de a válasz azt hiszem már egyértelmű, hiszen lassan felnőtt két generáció is akinek már végképp nincs nosztalgiája, hogy itt volt jobb is egy rendszerváltás előtt. Nosztalgia híján pedig ez nem választás hanem cél kérdése, hogy akar-e célként jobb életet. Ha erre igen a válasz, akkor arra is az, hogy a hazát máshol kell megtalálni, ott ahol a haza ad is nem csak vegetál és eltelik az oly rövid élet.
2016. okt. 16. 20:04
 19/20 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem, a fiatalok egyre inkább az "elmenekülés" mellet döntenek. Aki marad, az is inkább csak oroszlánként ordít.
2016. okt. 16. 21:20
 20/20 Balasa Bence ***** válasza:
24%

Maradok, harcolok!

"Teszem amit tudok, addig, amíg tudom"

2022. febr. 2. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!