Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért is kéne október 2-án...

Miért is kéne október 2-án érvénytelenül szavazni ill. el se menni?

Figyelt kérdés

Több helyen olvastam erről a neten, de nem értem. Sehol nem mondják el, valójában miért lenne jó, ha meghiúsulna a szavazás. Csak az jön le belőle, hogy tegyünk vele keresztbe a Fidesznek. De miért jó, ha kitolunk a Fidesszel? Mi lesz akkor jobb?

Eleve egy ostobaságra építenek, miszerint a plakátokkal megbélyegzik a bevándorlókat. Nos, én a plakátokon főleg olyan feliratokat láttam, amikkel már jóval előtte is tisztában voltam. Korábban is hallottam már sajnos arról, miket csinálnak a migránsok. Valahogy nem a hazájukból menekülő emberekre emlékeztetnek, okostelefonokkal, megafonnal tombolnak, ha valami nem úgy van, ahogy elképzelik, komolyabb ellátást követelnének, mint amit a magyarok kapnak itt nálunk! Alkalmazkodni megint nincs eszük ágában se, sőt, hőbölögnek, ha nem engedik őket tovább, a törvényeinket sem akarják betartani. Amikor tavaly vonatoztam, nem épp pozitív tapasztalataim voltak velük.

Lehetséges egy feltevés, miszerint a valódi migránsok nem ilyenek, és nem ők fognak bejönni hazánkba, ezt azonban alaposan alá kéne támasztani, amit az általam nézett videókon, oldalakon sehol, még érintőlegesen se láttam. Inkább ez ellen szól minden, hiszen a "menekülők" zömében muszlim vallásúak, Európában pedig a kereszténység uralkodik. Középiskolás történelemanyag, hogy az iszlámok hajlamosak megölni a más vallásúakat, mert Allahnak ez nagy dicsőség. Ahogy például a bicskei incidenst elnéztük, tényleg nem tűnnek túl békés embereknek. De ettől még lehet, hogy nem ilyeneket engednénk be majd ide, csak ezt semmivel nem támasztották alá.

Az egész lényege: a szavazásnak semmi értelme, mert nem befolyásol semmit a végeredmény, az EU nem veszi figyelembe. Rendben. És akkor miért baj, ha kifejezi az ember szavazatával, hogy nem óhajt migránsokkal együtt élni? Ha mégis kifejezem, behúzok egyet a Fidesznek. És? Akkor mi van? Kinek lesz attól jobb? A kétfarkú kutyapárt azt mondta, így nem fogja a Fidesz folytatni azt, amit csinált, ti. gyűlöletkeltést. Én nem vettem észre, hogy ezt csinálta volna. Tényeket nélkülük is tudtam.

Megjegyzem, hogy a szándékos érvénytelen szavazással a szavazatszámlálókkal szúrunk ki, akik ott töltik a fél napjukat, hozzánk hasonló hétköznapi emberek. Ha modern világunkban interneten (számítógéppel) lehetne szavazni, akkor nem lenne érvénytelen szavazat, mert a számítógép nem engedné, akkor szomorkodhatna a kutyapárt.

Egy szóval se mondtam, hogy a Fidesz olyan jó, és hogy támogatni kell őket. Ettől függetlenül, akármennyi pénzt költenek feleslegesen a szavazásra, ki lehet fejezni a véleményt egy nemmel, nem támogatunk azzal gyűlöletet. Lehet, hogy a párizsi merényletet nem migránsok követték el, ez talán nem igaz, bár nem is alaptalan. Aki látta már közelről ezeknek az embereknek a viselkedését és van némi előismerete, tudhatja, mi a helyzet. A bicskei élelmiszercsomag és ásványvíz dobálás sem megjátszott felvétel, amit a rendőrség unalmában rendezett meg. Akik így viselkednek, amikor ingyen élelmiszert kapnak, azoknak nincs itt keresnivalójuk.

Legyen szíves valaki higgadtan írni erre választ, megköszönöm. Lehet, valamit nem értek, de érdekelne, miért és kinek lenne jó, ha nem úgy szavaznánk október 2-án, ahogy azt én elképzelem. Szeretnék más véleményeket megismerni, de eddig mindegyikből pont a "csattanó" maradt ki, amiket eddig a neten láttam.

2016. szept. 15. 23:50
1 2 3
 21/25 Baluba ***** válasza:

Elsőként egy megjegyzés: A feltett kérdésnek SEMMI köze nincs ahhoz, hogy te szeretnél-e migránsokat Magyarországra. Nem erről szól.

A probléma az, hogy az egész migrációs válság egy nagyon komoly probléma, ami igényelne komoly párbeszédeket, érveléseket, megoldási lehetőségeket. Helyette kapunk egy "rosszul" feltett kérdést és 1,5 évnyi semmitmondó "kampányt". Szeritnem ez nagyon, nagyon rossz, ezért fogok érvénytelent szavazni. Ezt mondja a kutyapárt is. Nem keresztbe tenni a Fidesznek, hanem kinyílvánítani, hogy nem tetszik a semmitmondó álpolitizáslás.

2016. szept. 16. 15:13
 22/25 A kérdező kommentje:

21. Akkor miről szól a kérdés? Értem, nem arról, vagyis semmi értelmesről. De mégis van egy olyan tartalma, hogy kinyilvánítsuk, mit szeretnénk, vagyis migránsokat ide nem. Arról szól, hogy mutassuk meg Brüsszelnek, hogy ők is megértsék, legalábbis ezt mondja a plakát. Lehet, Brüsszelt ez egyáltalán nem érdekli. De akkor is, egy lehetőség, hogy kifejezzük, mit gondolunk, mit akarunk. Ha pici esélye is, de lehet, hogy hassunk ezzel Brüsszelre. Mondom, nem sok esély, de egy pici lehet esetleg. Hogy ne jöjjenek ide és igázzanak le minket, vagy ha nem minket, más európai országokat, és később minket is. Ezt az icipici esélyt is hagyjuk ki, csak mert nagyon rossz a véleményünk a Fidesz politikájáról? Bár úgy látom, éppen a Fidesz tett meg minden tőle telhetőt, hogy a migránsokat távol tartsa.

Ehhez nagyon megrögözött Fideszgyűlölőnek kell lenni, hogy az icipici esély helyett is a nemtetszésünket fejezzük ki.

Semmitmondó kampány? Miért, milyen kampány kellett volna? A migránsokról úgyis mindenki többé-kevésbé ugyanazt gondolja. Nem mindegy, hogy a plakát szerint Szíriából húszmillió bevándorlót akarnak Pestre betelepíteni, vagy nem?

De javíts ki, ha rosszul látom.

2016. szept. 17. 23:29
 23/25 A kérdező kommentje:
21. Komoly párbeszéd, megoldási lehetőségek? De nekünk lakosságnak ebbe még kevésbé lenne beleszólásunk. Milyen párbeszédre, milyen megoldási lehetőségekre utaltál ezzel?
2016. szept. 17. 23:33
 24/25 A kérdező kommentje:

Na, tömörebben, a 22-ben azt akartam írni: az érvénytelen szavazással semmit nem érünk el, senkinek semmivel nem lesz jobb. Ha nemmel szavazunk, akkor icipici esély lehet, hogy Brüsszelhez eljusson valami és elgondolkozzanak. (Mert azért nem mindegy, az iszlámok ide jönnek, leigázzák Európát - nem Magyarországot, mert ide nem akarnak jönni, de később Magyarország sem marad ki, ha egész Európa a célpont - és akkor nekünk nagyon rossz lesz.)

Erre mondom, hogy nagyon nem mindegy, és azon az icipicin is nagyon sok múlhat. Ezért vagyok képtelen megérteni azokat, akik érvénytelenül szavaznak. De érdekelne, ha valamit másképp gondolnak. (Tudom, az az icipici az röhejesen kicsi lehet, de mi van, hogy pont azon a 0.01%-on múlna mégis Európa jövője?)

2016. szept. 17. 23:42
 25/25 Baluba ***** válasza:

Brüsszel pontosan ismeri a magyar álláspontot, hiszen Orbán részt vett és szavazott az Európai Tanács kvótáról szóló ülésén.

Egyébként ez a döntés pontosan arról szól, hogy van-e lehetősége az EU-nak, mint önálló entitásnak Eu menedékjogot/letelepedési jogot kiadni, avagy ez minden esetben csak tagálam teheti meg. Én erre a kérdésre igennel válaszolnék, akár egy népszavazáson is, MIELŐTT erről szavaz az ET, hogy Orbán a nép akaratát képviselhesse. De mint demokráciában hívő ember, elfogadom, ha a képviselők (jelen eseten kormányfők és államfők) másképp döntenek. Teljesen analóg a helyzet azzal, mintha MO egyik megyéje helyi népszavazást írna ki egy országgyűlésben elfogadott törvény ellen. Ráadásul a jelenlegi tervezetben (legalábbis amit én olvastam, abban még ez volt) a tegállamok törvényhozása dönthet az elutasításról, bizonyos anyagi "büntetés" ellenében. Én ezt foglalom össze úgy, hogy hülye kérdést tett föl a kormány.

Ez a leigázós dolog meg tényleg a kedvenc érvelésem :D Meg hogy gondolkozzanak el és térjenek észhez. Tényleg, őszintén úgy gondolod, hogy Merkel, Hollande meg Juncker dilettánsok? Hogy nem kérdeztek meg ők is szakértőket a kockázatokról? Hogy ha nem lennének 100%-ig biztosak abban, hogy nincs biztonsági kockázat, beengednének bárkit? Most linkelhetsz nekem akár 10 szakértőt, aki az ellenkezőjét mondja, de ott van a másik 990, aki meg nem.

A kampányról meg csak annyit, hogy sok tény létezik. Például, hogy Szíriában háború van, ahol naponta ezrek halnak meg, gyerkek maradnak árván, békére és demokráciára váró emberek keresnek maguknak új hazát. Képesek vagyunk minden probléma nélkül évi x embernek megadni ezt a lehetőséget egy új életre. Egyetért-e ön azzal, hogy inkább hagyjuk őket meghalni? Nyílván egy ilyen kampány után a másik irányba lenne 80-20 az igen-nem arány.

Párbeszéd alatt azt értem, hogy az EU-n belüli szabad mozgás következménye, hogy csak EU szintű bevándorló- és menekültpolitika működhet (pl ha Ausztria befogdja őket, akkor utána nem igazán van jogunk nem beengedni őket). Ez nyílván azt jelenti, hogy Mo képviselje Mo érdekeit, aztán a leszavaznak, leszavaznak. Ilyen a demokrácia. Jól jellemzia helyzetet, hogy az MKKP sem mondtza egyszer sem, hogy fogadjunk be bárkit is, csak annyit kérnek, hogy a problémáról beszéljünk, és ne a 2018-as választsást tartsuk szem előtt (ugyan úgy rohadjon meg az MSZP és a DK is, mint a Fidesz, mert ők is ezt nézik csak). És ezt próbáljuk üzenni az érvénytelen szavazattal.

2016. szept. 18. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!