Miért is kéne október 2-án érvénytelenül szavazni ill. el se menni?
Több helyen olvastam erről a neten, de nem értem. Sehol nem mondják el, valójában miért lenne jó, ha meghiúsulna a szavazás. Csak az jön le belőle, hogy tegyünk vele keresztbe a Fidesznek. De miért jó, ha kitolunk a Fidesszel? Mi lesz akkor jobb?
Eleve egy ostobaságra építenek, miszerint a plakátokkal megbélyegzik a bevándorlókat. Nos, én a plakátokon főleg olyan feliratokat láttam, amikkel már jóval előtte is tisztában voltam. Korábban is hallottam már sajnos arról, miket csinálnak a migránsok. Valahogy nem a hazájukból menekülő emberekre emlékeztetnek, okostelefonokkal, megafonnal tombolnak, ha valami nem úgy van, ahogy elképzelik, komolyabb ellátást követelnének, mint amit a magyarok kapnak itt nálunk! Alkalmazkodni megint nincs eszük ágában se, sőt, hőbölögnek, ha nem engedik őket tovább, a törvényeinket sem akarják betartani. Amikor tavaly vonatoztam, nem épp pozitív tapasztalataim voltak velük.
Lehetséges egy feltevés, miszerint a valódi migránsok nem ilyenek, és nem ők fognak bejönni hazánkba, ezt azonban alaposan alá kéne támasztani, amit az általam nézett videókon, oldalakon sehol, még érintőlegesen se láttam. Inkább ez ellen szól minden, hiszen a "menekülők" zömében muszlim vallásúak, Európában pedig a kereszténység uralkodik. Középiskolás történelemanyag, hogy az iszlámok hajlamosak megölni a más vallásúakat, mert Allahnak ez nagy dicsőség. Ahogy például a bicskei incidenst elnéztük, tényleg nem tűnnek túl békés embereknek. De ettől még lehet, hogy nem ilyeneket engednénk be majd ide, csak ezt semmivel nem támasztották alá.
Az egész lényege: a szavazásnak semmi értelme, mert nem befolyásol semmit a végeredmény, az EU nem veszi figyelembe. Rendben. És akkor miért baj, ha kifejezi az ember szavazatával, hogy nem óhajt migránsokkal együtt élni? Ha mégis kifejezem, behúzok egyet a Fidesznek. És? Akkor mi van? Kinek lesz attól jobb? A kétfarkú kutyapárt azt mondta, így nem fogja a Fidesz folytatni azt, amit csinált, ti. gyűlöletkeltést. Én nem vettem észre, hogy ezt csinálta volna. Tényeket nélkülük is tudtam.
Megjegyzem, hogy a szándékos érvénytelen szavazással a szavazatszámlálókkal szúrunk ki, akik ott töltik a fél napjukat, hozzánk hasonló hétköznapi emberek. Ha modern világunkban interneten (számítógéppel) lehetne szavazni, akkor nem lenne érvénytelen szavazat, mert a számítógép nem engedné, akkor szomorkodhatna a kutyapárt.
Egy szóval se mondtam, hogy a Fidesz olyan jó, és hogy támogatni kell őket. Ettől függetlenül, akármennyi pénzt költenek feleslegesen a szavazásra, ki lehet fejezni a véleményt egy nemmel, nem támogatunk azzal gyűlöletet. Lehet, hogy a párizsi merényletet nem migránsok követték el, ez talán nem igaz, bár nem is alaptalan. Aki látta már közelről ezeknek az embereknek a viselkedését és van némi előismerete, tudhatja, mi a helyzet. A bicskei élelmiszercsomag és ásványvíz dobálás sem megjátszott felvétel, amit a rendőrség unalmában rendezett meg. Akik így viselkednek, amikor ingyen élelmiszert kapnak, azoknak nincs itt keresnivalójuk.
Legyen szíves valaki higgadtan írni erre választ, megköszönöm. Lehet, valamit nem értek, de érdekelne, miért és kinek lenne jó, ha nem úgy szavaznánk október 2-án, ahogy azt én elképzelem. Szeretnék más véleményeket megismerni, de eddig mindegyikből pont a "csattanó" maradt ki, amiket eddig a neten láttam.
Az a baj, hogy már a kérdésfelvetésed sem higgadt és tele van téves előítéletekkel. Én nem fogok érvénytelenül szavazni (hanem igennel, de ez egy másik kérdés), de akik így tervezik az alábbiak alapján érvelnek:
A népszavazásnak nincsen gyakorlati jelentősége, a kormány belpolitikai célokra használja fel és ráadásul mindezt egy félrevezető, gyűlöletkeltő kampány során teszi - és különben is, az egész csak figyelemelterelésre jó, amivel a kormány számos kétes dolgot igyekszik leplezni.
Mivel a felmérések szerint az igenek nem nyerhetnek, így próbálják érvényteleníteni a szavazást.
Azért, mert a szavazás eredménye nem kötelezi az EU-t semmire, sőt pont fordítva van, az EU határozatai kötelezőek a tagállamokra. Egyelőre ugyanis mi vagyunk az Unió tagjai és nem az Unió Magyarország egyik megyéje.
Viszont így a szavazás egy tökéletesen haszontalan, értelmetlen dolog (viszont iszonyú sokba kerül), és egyetlen célja Orbán önigazolása.
Ha a szavazás érvényes lesz (az nem vitatott, hogy az eredmény "nem" lesz), akkor ez egy jó hivatkozási alap lesz Orbánnak, és évekig arra fog hivatkozni, hogy az ország támogatja őt a Brüsszel elleni harcban.
Szerintem meg az ország egyáltalán nem akar harcolni, csak ennek a Törpe Napóleonnak a kényszerképzete, hogy ő fogja megvédeni a nyugattól Magyarországot, meg a migráncsoktól Európát.
Ha a népszavazás érvénytelen lesz, az azt jelzi, hogy az ország nem támogatja Orbánt az EU elleni harcban.
Köszönöm, hogy elolvastátok mindazt, amit írtam.
Első válaszoló, miért nem vagyok higgadt?
Én nem vettem észre a félrevezető, gyűlöletkeltő kampányt. Láttam a táblákat, de csak korábban is ismert dolgok vannak rajtuk. Nekem nem változtatják meg a véleményem. Még ha valami nem is teljesen igaz rajtuk, nem fog a hétköznapi ember azon csámcsogni, hogy "hú, még sokkal rosszabbak a menekültek, mint gondoltam".
Eddig is tudtuk, hogy a menekültek veszélyesek. Mivel lehet alátámasztani, bizonyítani, hogy ez nem igaz? Az összes tévéhír megjátszott kamu volt? A rendőrség kamuvideót töltött fel? Ez nem gyűlöletkeltés, ez a komoly veszélyre emlékeztetés.
"kormány belpolitikai célokra használja fel" - de mik ezek a célok? És miért rossz célok? Pont a lényeg nem jött át megint.
Második:
A migránsok veszélyesek. Lehetne részletezni, hogy miért. Mivel lehetne bebizonyítani, hogy nem veszélyesek? Mik az ellenérvek? Nagyonis veszélyesek! Éppen ezért Orbán jól csinálja, hogy ezektől a nagyon veszélyes emberektől meg akar védeni minket. Nem akarom Orbánt védeni, támogatni, de sok nem Fidesz párti is elismerte, hogy Orbán ezt kivételesen jól csinálja.
Kicsit átfogalmazom a kérdésem:
1. A migránsok veszélyesek, ez sok mindennel igazolható. Nem akarnak asszimilálódni, nekünk kéne meghúzni magunkat mellettük. Eddig még senki nem bizonyította, hogy ez nem igaz, senki nem próbált ellene érvelni, az első két válaszoló is teljesen kikerülte ezt a témát.
2. Brüsszel a betelepítést szorgalmazza annak ellenére, hogy a migránsok veszélyesek.
3. Orbán ezt nem akarja és fellép ezellen. Az első két pont értelmében: mi ezzel a gond?
A három pont közül melyik nem igaz?
Brüsszel tényleg buta, hogy az asszimilálódni nem akaró menekülteket ide akarja hozni Európába. Ezellen Orbán fellép. És ha arra fog hivatkozni évekig, hogy az ország támogatja őt a Brüsszel elleni harcban, akkor mi van? Kinek, miért lesz az rossz? Lehet, következő népszavazáskor már nem a Fideszt fogják megszavazni. Nem azon áll vagy bukik bármi is, Orbán önigazolást szerez-e most vagy nem, hanem a legközelebbi népszavazáson.
Kedves, segítőkész válasz volt az első kettő, köszönöm még egyszer. Azonban várom a cáfolatát a többi dolognak, amiket írtam. A migránsok valószínű békés, kedves, szelíd emberek, akik még segíteni is akarnak nekünk itt Európában, akiket Brüsszel üdvözöl, de az a csúnya Orbán nem, ez lehet a megoldása valahol annak, amit nem értek. De erre sehol nem láttam bizonyítékot.
Brüsszel tényleg képes iderakni az alkalmazkodni képtelen migráncsokat, valamit csak kell csinálni, nem? Így vagy úgy kifejezni egyetnemértésünket. Hogy ezzel közben Orbánt, Gyurcsányt, Vonát, kit támogatunk, az sokadlakos ehhez képest. Mégis nagy a tét. De ha nem nagy, akkor azt mivel lehet alátámasztani?
Az a baj hogy az egész menekült/migráns kérdés érdekesen (rosszul) van kezelve, nem csak nálunk, nyugaton is.
A saját felzárkóztatásra váró kisebbségünkkel kapcsolatban lapítunk, illetve már őket is hergeljük hogy majd ők veszítik el a segíjt a migránsok miatt, de megmondjuk a frankót hogy hogy is kéne kezelni a migránsokat/muszlimokat mondjuk Angliában.
Nyilván jelentenek biztonsági kockázatot és nyilván nem csak szívsebészek és gépészmérnökök érkeznek, nyilván nem akar a többség otthonra egy bevándorlót... de
Mennyiben is érintett minket a migráns válság? A jó mulkor belefutottam valahol egy kutyapártos hülyeségbe miszerint az átlag magyar több migránsos plakátot lát mint migránst, és az a vicc hogy ez nem vicc. Amikor valaki szóváteszi a jelenlegi demagóg és nem kicsit csúsztató plakátkampányt akkor ez már csak egy "vélemény"? és még sorolhatnám.
Az a baj hogy tisztán látszik hogy 100% belpolitikai tőkét kovácsolnak az egész migráns kérdésből, innentől nekem van egy olyan érzésem hogy nem arra várják a választ ami a papírra van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!