Miért is kéne október 2-án érvénytelenül szavazni ill. el se menni?
Több helyen olvastam erről a neten, de nem értem. Sehol nem mondják el, valójában miért lenne jó, ha meghiúsulna a szavazás. Csak az jön le belőle, hogy tegyünk vele keresztbe a Fidesznek. De miért jó, ha kitolunk a Fidesszel? Mi lesz akkor jobb?
Eleve egy ostobaságra építenek, miszerint a plakátokkal megbélyegzik a bevándorlókat. Nos, én a plakátokon főleg olyan feliratokat láttam, amikkel már jóval előtte is tisztában voltam. Korábban is hallottam már sajnos arról, miket csinálnak a migránsok. Valahogy nem a hazájukból menekülő emberekre emlékeztetnek, okostelefonokkal, megafonnal tombolnak, ha valami nem úgy van, ahogy elképzelik, komolyabb ellátást követelnének, mint amit a magyarok kapnak itt nálunk! Alkalmazkodni megint nincs eszük ágában se, sőt, hőbölögnek, ha nem engedik őket tovább, a törvényeinket sem akarják betartani. Amikor tavaly vonatoztam, nem épp pozitív tapasztalataim voltak velük.
Lehetséges egy feltevés, miszerint a valódi migránsok nem ilyenek, és nem ők fognak bejönni hazánkba, ezt azonban alaposan alá kéne támasztani, amit az általam nézett videókon, oldalakon sehol, még érintőlegesen se láttam. Inkább ez ellen szól minden, hiszen a "menekülők" zömében muszlim vallásúak, Európában pedig a kereszténység uralkodik. Középiskolás történelemanyag, hogy az iszlámok hajlamosak megölni a más vallásúakat, mert Allahnak ez nagy dicsőség. Ahogy például a bicskei incidenst elnéztük, tényleg nem tűnnek túl békés embereknek. De ettől még lehet, hogy nem ilyeneket engednénk be majd ide, csak ezt semmivel nem támasztották alá.
Az egész lényege: a szavazásnak semmi értelme, mert nem befolyásol semmit a végeredmény, az EU nem veszi figyelembe. Rendben. És akkor miért baj, ha kifejezi az ember szavazatával, hogy nem óhajt migránsokkal együtt élni? Ha mégis kifejezem, behúzok egyet a Fidesznek. És? Akkor mi van? Kinek lesz attól jobb? A kétfarkú kutyapárt azt mondta, így nem fogja a Fidesz folytatni azt, amit csinált, ti. gyűlöletkeltést. Én nem vettem észre, hogy ezt csinálta volna. Tényeket nélkülük is tudtam.
Megjegyzem, hogy a szándékos érvénytelen szavazással a szavazatszámlálókkal szúrunk ki, akik ott töltik a fél napjukat, hozzánk hasonló hétköznapi emberek. Ha modern világunkban interneten (számítógéppel) lehetne szavazni, akkor nem lenne érvénytelen szavazat, mert a számítógép nem engedné, akkor szomorkodhatna a kutyapárt.
Egy szóval se mondtam, hogy a Fidesz olyan jó, és hogy támogatni kell őket. Ettől függetlenül, akármennyi pénzt költenek feleslegesen a szavazásra, ki lehet fejezni a véleményt egy nemmel, nem támogatunk azzal gyűlöletet. Lehet, hogy a párizsi merényletet nem migránsok követték el, ez talán nem igaz, bár nem is alaptalan. Aki látta már közelről ezeknek az embereknek a viselkedését és van némi előismerete, tudhatja, mi a helyzet. A bicskei élelmiszercsomag és ásványvíz dobálás sem megjátszott felvétel, amit a rendőrség unalmában rendezett meg. Akik így viselkednek, amikor ingyen élelmiszert kapnak, azoknak nincs itt keresnivalójuk.
Legyen szíves valaki higgadtan írni erre választ, megköszönöm. Lehet, valamit nem értek, de érdekelne, miért és kinek lenne jó, ha nem úgy szavaznánk október 2-án, ahogy azt én elképzelem. Szeretnék más véleményeket megismerni, de eddig mindegyikből pont a "csattanó" maradt ki, amiket eddig a neten láttam.
10# nem néztél egy kicsit sok x aktát?
A szavazás arról szól amiről kérdez, azaz hogy akarunk-e a jövőben x ezer nèmetország által kiselejtezett muszlimot a szomszèdunkba. Ha a "nem" nyer akkor ha ide akarnak Uniós alapon hozni x ezer migránst per év akkor ez a nèpszavazás ott lesz szem előtt és beszélni kell róla.
Az hogy a te beteg agyad miket vizionál mögè egy orvosi kérdés.
Az a baj vele, hogy egy olyan kérdésben akarják, hogy a nép döntsön amit nem tud eldönteni tekintve, hogy nem az itteni sleppen múlik, hogy lesz-e kvóta vagy sem.
Külföldre ezt a fidesz nem úgy fogja kommunikálni, hogy a magyarok a betelepítés ellen vannak, hanem úgy, hogy az ország 80%-a mellettük áll, szóval ne szóljon be senki hogyha korlátozzák a sajtó- és szólásszabadságot.
"Miért is kéne október 2-án érvénytelenül szavazni ill. el se menni?"
Előszöris: mindenki úgy szavaz, ahogy akar, ahogy ő jónak gondolja. Sem kényszeríteni nem kéne senkit, sem (érzelmileg) zsarolni. Elvileg aki felnőtt, annak van józan esze, el tudja dönteni, hogy neki mi a jó. Elvileg...
A szavazásnál a kérdés ugyan a menekültekről szól, gyakorlatilag viszont a szavazás leglényegtelenebb dolga az, hogy legyen-e betelepítés vagy sem. Semmi másról nem szól a szavazás, csak a Fidesz kampányáról. Egyrészt, hogy erről beszéljenek az emberek, ne a Fidesz kisebb-nagyobb ügyiről, hiszen mekkora marha az, aki másképp gondolkodik, nem? Másrészt arról, hogy kell a Fidesznek egy kapaszkodó, amire hivatkozhat, ha valaki megkérdőjelezi a hatalmukat: hiszen szinte biztosan elsöprő lesz a "Nem"-ek aránya.
Aki otthon marad, azt hogy veszed? Hogy szavaz? Igennel? Nemmel? Miért maradt otthon? Lustaságból? Leszaromságból? Azért, mert nem hajlandó a Fideszre szavazni? Ha valaki veszi a fáradságot és elmegy szavazni, de érvénytelenül, azzal kb azt jelzi, hogy a téma érdekli, de a Fidesz ellen van. Ettől viszont még nem feltétlen akar betelpítést. De ugyanakkor az sem biztos, hogy elutasítja azt.
"Megjegyzem, hogy a szándékos érvénytelen szavazással a szavazatszámlálókkal szúrunk ki, akik ott töltik a fél napjukat, hozzánk hasonló hétköznapi emberek."
Ők vállalják, nem kényszeríti őket senki a szavazatszámlálásra. És ha jól tudom, nem teljesen ingyen csinálják.
"De miért jó, ha kitolunk a Fidesszel?"
Az elmúlnyolocévben meg az volt a sikk, hogy az MSZP-nek tegyünk keresztbe.
Kérdező, úgy szavazol,. ahogy szeretnél. Egyébként azért mondják, hogy nincs értelme, mert ha az unió esetleg meghoz egy kvótatörvényt, akkor az kötelező lesz így is úgy is, mivel elfogadtuk belépéskor azt a szabályt, hogy Magyarország kötelezőnek ismeri el magára nézve a Brüsszelben meghozott döntéseket. Ezt csak a jobbosok nem képesek felfogni.
Tényleg nem értesz sok mindent, és ezen nem is fogunk itt változtatni.
Rövid verzió: mert az egész népszavazás csak erődemonstráció, hogy a Fidesz mennyire népszerű meg erős, semmi másról nem szól, ha holnap kiírnának egy népszavazást arról, hogy legyen-e évente háromszor karácsony, annak is kb. ennyi köze lenne a valósághoz.
Sehol nem kell félni a migránsoktól, csak a Fidesz generálja a gyűlöletet. Nálunk van befogadó tábor, ha az állomásra mennek a migránsok, itt mennek el a házam előtt. Tavaly láttam-hallottam őket, most csak akkor, ha véletlenül kint vagyok az utcán.
De amiről nem beszél a Fidesz: sem tavalyi, sem most egyetlen migráns sem kér letelepedési engedélyt Magyarországon. Ha lenne is kötelező betelepítés, akkor is a lehető leggyorsabban elmennének az országból. Embereket nem lehet erőszakkal itt tartani
Az egész szavazás csak cirkusz.
Az ellenzék arra gyúr, hogy érvénytelenség esetén lemondatják Orbánt.
Abszolút nem is érdekli őket, hogy miről szól a szavazás, csak Orbánon akarnak fogást találni.
Erről szól a maradj otthon meg szavazzz érvénytelenül kampány.
Baromira tiltakozunk 1300 ember betelepítése ellen, de az, hogy PÉNZÉRT eddig 18000 főt telepített be a kormány, az ugye rendben van.
A kötvényekért fizetett pénznek csak kb. a felé kapta meg a magyar állam, a másik felét a közvetítő cégek tették zsebre. A letelepedési kötvény 5 éves futamidejű, vagyis 5 év múlva a TELJES NÉVÉRTÉKET vissza kell majd
fizetnie az akkori kormánynak. Nem hiszem, hogy a visszafizetéshez a közvetítő cégek hozzá fognak járulni. Valamiért úgy érzem, hogy majd ismét az adónkból fogják kipótolni a hiányzó összeget...
És most EZT kellene támogatnom a szavazatommal? MIÉRT???
Köszönöm a válaszokat. ÉRtem, hogy nincs értelme a szavazásnak, mert olyanról szavazunk, amiről nincs döntésjogunk, és amúgy se akarnak ide menekülteket telepíteni. Ha ennek ellenére mégis szavazunk, annak sincs semmi értelme, legfeljebb Orbán Viktor mondhatja, hogy igen, szavaztunk és nem akarjuk a menekülteket.
Ha jól értem, ez az "érvénytelenül szavazzunk" dolog kifejezetten azokra vonatkozik, akik határozottan teljes egészében, mindenestül Fidesz ellenesek, és mindennel ezt akarják kifejezni.
Ha most én a betelepítés ellen szavaznék, mert speciel a menekültpolitikájával a Fidesznek egyet értek, akkor mindenki szerint nagy, megszállott, elvakult Fideszes vagyok, pedig nem. De hát tegyen a menekültek ellen a Fidesz, amit tud, hogy mégse tegyék tönkre Európát vagy hazánkat, ebben támogatom. Bár az erőszakot nem támogatom a menekültek ellen sem, de nem is tapasztaltam eddig. (Egyesek szerint a feliratok gyűlöletkeltők, szerintem nem.)
Ha valaki meg akarna győzni, vagy érvelni akarna amellett, hogy érvénytelenül szavazzak, ő miket mondana, miket írna ide, milyen érveket? Ha bármilyen formában kifejezzük, hogy nem szeretnénk, hogy idejöjjenek a menekültek akár hazánkba, akár Európába, az miért baj, mire lehet azt felhasználni, ami nem lesz jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!