Családi otthonteremtési kedvezménnyel (CSOK) kapcsolatban kérem valaki segítsen?!
Több kérdés merült fel bennünk, de előbb a részleteket mondom el. Én 30 párom 24 éves, házasok vagyunk még nincs gyerekünk. Amit szeretnénk az a 10 millió Ft a három gyerekre + az áfa visszaigénylés. Építkezüni szeretnénk. Amit tudunk az az, hogy semmi akadálya nincs annak, hogy megkapjuk a kedvezményt, de mielőtt belevágnánk előbb érdeklődünk ahol csak tudunk!
Az egyik kérdésem az, hogy mi a folyamat lépésről lépésre? Ameddig mi eljutottunk az a telek vásárlás megvan, építési engedély (egyszerűsített is jó) a településhez tartozó hivatalban kell érdeklődnöm, akik ajánlanak építészt. Utána azt a választ kaptuk, hogy amink van önerőből kezdjük meg az építkezést pl. a ház alap építést. És majd ha leadjuk a kérelmet a csokra akkor ők folyósítják folyamatosan. Na itt akadtam meg egy pillanatra, mert mi van ha mégsem adják meg ezt a kedvezményt (mert az ördög nem alszik) akkor én belekezdtem az építésbe 1,5-2 millió baráti alapon is és nem kapok több pénzt... na ez egyenlőre nem tiszta. vagy ennyire biztos, hogy megkapjuk?!
Amit még nem értünk az az ,hogy meg van határozva valahol, hogy 140.000 Ft / m2 minimum az építési költség? Csak mert erről még sehol nem olvastam mégis ezt mondták!
Egyenlőre ezekre szeretnék egy hozzá értő embertől válaszokat kapni. Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!