A torokok miert csinalnak a turanizmusbol fajelmeletet es politikai ideologiat?
Azért mert az etnikai nacionalizmust jobban eszik az emberek mint a kulturális összetartozást. Ha Törökország kisajátítja a turánizmust, inklúzívabb lesz az egész, viszont tök jó PR-ja lesz Erdogan bácsinak többek között Türkmenisztánban és Szíriában.
Azt azért ne felejtsd el hogy itthon is történt ilyesmi. Az etnikai alapokon fekvő nacionalizmust propagáló Jobbik (és a hozzá köthető csoportok) elég nagy hangsúlyt fektetett a turánizmusra és az ahhoz hasonló ősmagyarsághoz köthető elméletekre/mozgalmakra. Sajnos sikerült is nekik a politikához kötni a kulturális hovatartozás kérdését. Én még emlékszek arra amikor politikamentes volt az egész és "balosként" elmehettem egy turánista összejövetelre anélkül hogy elidegenítve éreztem volna magam a résztvevők túlnyomó többségétől.
Ilyen ez a politika: Minden összetartozást reprezentáló ideológiába belemászik és kisajátítja magának.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!