Az ukránok a háború előtt se szerettek minket. Mi ennek az oka?

Hasonló az oka, mint amiért a románok és a szlovákok sem szeretnek. Hozzájuk került egy nagyobb magyar kisebbség, egykor volt magyar területek és ők nem hajlandóak asszimilálódni, megőrzik a hagyományaikat, a magyarságukat, autonómiát szeretnének.
Minden más országban így működik, ha van egy közösség, amelyik kilóg, azt nem kedvelik.
Minden országban vannak kisebbségek, de azért nem feltűnő, mert nem ilyen arányban, mint a magyarok a környező országokban.
Az sem tetszik nekik, hogy időnként felélednek a területek visszakövetelését emlegető hangok.
Ez a kisebbségi kirekesztés elve nálunk országon belül is működik. Nem csak a nyilvánvaló kisebbségekkel kapcsolatos esetekben, hanem a nem kormánypártiak sem annyira kedveltek, néha-néha megkapják, hogy hazaárulók, vagy egyéb lekicsinylő jelzővel illetik őket. Aki nem hajlandó beállni a sorba és tökéletesen igazodni, azt sehol sem szeretik.

3.
Én is ismerek ukrajnai magyarokat és engem is lepontoznának a leírnám a véleményemet csak engem a másik oldalon!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!