Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Városliget körüli "felhajtás"?

Városliget körüli "felhajtás"?

Figyelt kérdés

szóval természetesen már hetek óta látom én is facebookon hogy ez meg az történt, naponta új "hírek" (index,444) satöbbi???? de eddig soha nem éreztem késztetést arra, hogy megnyissak egy ilyen cikket, mostanra meg már hiába olvasom el az egyiket, egyszerűen nem értem, hogy kik mik ezek, mit akarnak? ( mármint mit akarnak konkrétan a "tüntetők", és a kopasz fickók a kordon túloldalán)? a lényeg, hogy megkérnék néhány embert, aki figyelemmel követte az eseményeket, írja le nekem a történet lényegét, hogy a két fél (tüntetők, biztonsági őrök) mit akarnak, mik az érdekeik? ki az a fehér inges faszi, aki a zsarukkal ordítozik? tudom, én is megnyithatnám xy hírportál oldalát, csak ez kb olyan mint amikor egy sorozatot a 10. résztől kezdek el nézni. szóval kérlek titeket írjátok le hogy kb mi ez az egész? :)

köszönöm szépen

2016. júl. 15. 20:27
 1/2 MDaniel98 ***** válasza:
Gondolom, hogy ne építsék be a városligetet.
2022. aug. 8. 14:03
 2/2 anonim ***** válasza:

2016-os kérdés, érdekes, hogy egy válasz sem érkezett rá akkoriban.

Akkor igyekszem egy kicsit áttekintőt írni.

A Városliget a világ első(!) közparkja volt. Többszáz éves fák a város közepén, ritka madarakkal, rovarokkal, védett álatokkal. Sok fákkal, nagyon nyugis sétálós hely volt.

Az idők során mindig elcsipegettek belőle: Széchenyi fürdő, Állatkert, Vidámpark, a Pecsa, közlekedési múzeum...

A Városliget az idők során rendesen lepusztult, és valóban szükség lett volna egy rendes felújításra, járdák újáépítésére, kukák telepítésére, füvesítés... Jó lett volna ha a hosszú idők során elvett területekből mert folyton csak elvettek belőle, inkább visszaadnak, vagy oda építenek játszóteret, a felvonulási tér helyét meg szintén visszaadni a parknak.

Ezzel szemben egy rakás múzeumot és egyebet kezdtek ideépíteni. A Biodóm egy tájseb sokmilliárdos felesleges veszteséggyár lesz, ha megépül, sőt, már most is az.

Senkinek nem a múzeummal, a zeneházzal, stb. van a baja, jó, az, ha van, de ennek nem ott van a helye. Nem kellene ezért többszáz éves egészséges fákat kivágni. Olyan vétek, mint templomot legyalulni a felvonulástér érdekében, mert akkor éppen az volt valakinek a hobbija.

A főváros levegője amúgy is nagyon rossz, és kevés minőségi zöldterület, zöldfelület van, amit most jelentősen továbbcsökkentettek. Az épületek a közpark jellegét korábbi hangulatát teljesen megváltoztatta, továbbá turisztikai bevételkiesést is okoz, hiszen ha egy rakás látványosság egy helyre van besűrítve, akkor hamarabb járják végig, ill. a vendéglátóipar is kevesebbet profitál, ill. sok kerület bevételt veszít.

Semmilyen valós társadalmi egyeztetés nem volt, nem törekedtek konszenzúsra, félrevezetés, hazudozás volt...

Az aktivisták meg akarták védeni a fákat, ellenállással reménykedtek abban, hogy majd bármit is megakadályozhatnak. Nem így lett.

Nem mondom, hogy minden csúnya lett, de sok csúnya és felesleges dolog van, és töredékéből lehetett volna olyan Városligetet létrehozni, amivel az embereket sokkal boldogabbá tehették volna. El lehet képzelni, hogy mennyi minden hasznosabb dolgokra lehetett volna költeni azt a pénzt.

2022. dec. 29. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!