Miért utálják annyira a jobboldalon a vaskefének csúfolt 56-os emlékművet?
Szerintem szép is, és a mondanivalója is helyes. De a jobboldali médiumokban a kurucinfótól a Lánchíd Rádióig mindenütt azt hallom, olvasom, hogy milyen undorító ez az emlékmű, és evidens, hogy el kell onnan távolítani. Állítólag a hátsóbb oszlopokat előszeretettel pisilik le a kutyák és az emberek, ezért büdös is van. (Ezt régebben olvastam, már nem tudom, hol).
Biztos vagyok benne, hogy ha a FIDESZ újra győz (ez valószínű), akkor a múzeumi negyed kialakításának ürügyén eltávolítják majd ezt az emlékművet is (hasonlóan ahhoz, ahogy a Kossuth térnek nekiestek). Tényleg annyira útban van?
Nem illik oda.
Teljesen torz.
Mondjuk én nem pisilem le, vagy hasonló.
nem érdekel, hogy mikor épült, de szerintem borzalom az a valami, mint ahogy a modern kori művészeti alkotások jelentős része se túl művészi
szerintem
A szobrok és emlékművek mindig is a hatalom szimbólumai voltak. A hatalom megbízottja alkot a hatalom pénzéből, azt és úgy ahogy a hatalom akarja akar, ezt csak a hatalom kiválasztott személy/csoport teheti meg a hatalom által rendelkezésre bocsájtott helyen, mindezt a hatalom finanszírozza, a hatalom által megálmodott témát.
Olcsó ezekkel szórakozni és a népnek is igénye van rá és rengeteg támadható felülete van az ilyeneknek. Minden politikus kedvence a szobrok ekézése, avagy magasztalása.
A vaskefe is ilyen. Szeles és hidege helyre rakták és az általa közvetített üzenet sem elég egyértelmű, vagy szájbarágós ahogy tetszik, de a fő ok ezt Fletó építette, nem más. És Gyurcsány meg a szoci kormányzás nem épp a mai áljobboldal kedvence.
Mind a Vaskefét, mint az Időkereket, mind a Kőröshegyi Völgyhidat el kell tüntetni!
1. Gyurcsány és az SZDSZ építette
2. Az ő korszakukra emlékeztetnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!