Miért utálják annyira a jobboldalon a vaskefének csúfolt 56-os emlékművet?
Szerintem szép is, és a mondanivalója is helyes. De a jobboldali médiumokban a kurucinfótól a Lánchíd Rádióig mindenütt azt hallom, olvasom, hogy milyen undorító ez az emlékmű, és evidens, hogy el kell onnan távolítani. Állítólag a hátsóbb oszlopokat előszeretettel pisilik le a kutyák és az emberek, ezért büdös is van. (Ezt régebben olvastam, már nem tudom, hol).
Biztos vagyok benne, hogy ha a FIDESZ újra győz (ez valószínű), akkor a múzeumi negyed kialakításának ürügyén eltávolítják majd ezt az emlékművet is (hasonlóan ahhoz, ahogy a Kossuth térnek nekiestek). Tényleg annyira útban van?
Engem nem érdekel, hogy Gyurcsány építtette.
Akárki építtette, szerintem ocsmány és nem fogom megsiratni, ha lebontják.
Meglátszik azért hogy az "utódpártnak" is annyi esztétikai érzéke van mint a világszép lakótelepeinket építtető elődjének.
Ennyierővel én fogok egy kőoszlopot, ráb*szok egy döglött kecskét oszt nesztek ittvan nektek 48as emlékmű...
Annyit azért közbevetnék, hogy a szobrok utálatának mértéke nagyban összefügg az utáló politikus emberi minőségével. Vannak helyek e világban, ahol a szobor által jelölt szimbólumot még azok is el tudják fogadni (azaz a szobrot viselni), akik azzal nem értenek egyet. De tudják, hogy az a természetes, hogy az emberek ne m értenek mindenben egyet. És tudják azt is, hogy akkor várhatják el másoktól saját gondolataik (és szimbólumaik) tiszteletét, ha ők is tisztelik másokét.
A ma regnáló politikusok túlnyomó többségétől ilyen gondolati magasságot nem várok el. Lehetetlen dolgokra az ember ne vállalkozzék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!