Tudatosan mérgezik az embereket?
A "tudatos" szó nem jó itt, azt hiszem. Pénzéhségből, felelőtlenségből adják el a rosszminőségű árut!
Hogy a fene egye meg a kapzsi, telhetetlen bandát!
A tudatos is lehet jó szó. Ha összeesküvés elméletet akarunk gyártani: ha lassan mérgeznek, beteg leszel. Ha beteg leszel- gyógyszer kell. Már kaszált is nagyot a gyógyszer ipar.
Persze van benne nemtörődömség és felelőtlenség is. El tudom képzelni,hogy néhány élelmiszeripari cég nagy emberének családja életében nem evett a "saját" termékükből.
A fogyasztói társadalomban minden a haszonról.szól.A gyártók "tudósokat" szponzorálnak,hogy bebizonyítsák,hogy a termékeik egészségesek,és mindenkinek azt érdemes és kell vásárolni,ha egészségesek akarnak lenni.Az ételek tele vannak ízfokozóval,adalékanyagokkal stb.Valójában senkit nem érdekel az emberek egészsége,csak a haszon.
Ez már a terhesség alatt is elkezdődik.A kismamák mindenféle gyógszert,mesterséges vitamint szednek,hogy egészséges legyen a babájuk.Amikor megszületik a baba,akkor semmilyen természetes ételt nem szabad nekik adni,csak tápszereket és egyéb vegyi úton mádosított vagy előállított ételeket.Amit régen ettek a csecsemők,az am már tilos.Régen alig volt ételallergia,ma viszont egyre több az ilyen gyerek.És egyre több a cukorbajos,leukémiás stb.Az orvosok is felelőtlenek,mert akik mérvadók,azokat is pénzelik a tápszergyárak.Arról nem is beszélve,hogy a picinek mennyi gyógyszert adnak sokszor feleslegesen.
30-40 évvel ezelőtt ( vagy még régebben),nem volt ételallergia,kevesebb volt a beteg gyerek,nem kaptak ennyi gyógyszert és mégis egészségesebb volt az emberek immunrendszere.
Ha valaki figyeli az időnkénti kutatási eredményeket,észreveheti,hogy állandóan változik a "mi egészséges,mi nem". Tegnap még azt mondták,hogy egészséges az olaj a zsír nem,ma már az olaj rákkeltő,a zsír és a vaj egészséges.És lehet folytatni a sort.A baj az,hogy az emeberk legtöbbje rájuk hallgat a józan esze helyett.
Szerintem se tudatos, hanem inkább a haszonszerzés érdekében elkövetett felelőtlenség. Lásd füstölt bacon szalonna - a füstös ízt egy [folyékony füst]-nek nevezett löttyel oldják meg... bazz! Ennél szintetikusabban már nem is élhetnénk.
Dolgoztunk egy nagyobb gyárnak és ott a vezetőségtől több zsák terméket kaptunk ajándékba, de közölték hogy mértékkel, mert nagyobb mennyiségben rákot okozhat...
Ez a cég egy "farkas" volt és ő volt "az első, aki sütni tud" :P
Az embereknek kellene tudatosabban vásárolni, tehát pl. kecskeméti bébiétel, magyar paprika, magyar tej, fokhagyma stb. Egyszerűen nem értem, hogy hogy képesek egyes emberek megvenni a külföldi árut, nem mondom vannak olyanok is, amik átvannak cimkézve.
Amit Magyarországon meg tudunk termelni azt miért kell behozni?! Hogy tönkremenjünk??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!