Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarországot nem demokráciár...

Magyarországot nem demokráciára teremtették?

Figyelt kérdés

Van egy magyar haverom, aki Frankfurtban született, pár éve jött vissza. Mikor kérdeztük, hogy nyugati szemmel milyen a magyar politika, vmi ilyesmit mondott: "Vannak olyan nemzetek, amiket nem demokratikusra teremtettek"

Ezt arra alapozta, hogy Németországban tényleg van összefogás, és mondjuk egy mszp kaliberű párt is olyan hazafi, hogy az nálunk már jobboldalinak számítana. Annak ellenére, hogy hosszú évtizedekig az ország 2 részre volt szakadva(ami egy erős mentalitásbeli szakadást is jelent) fele annyira sem húznak szét az emberek mint itt stb...

Ti is így gondoljátok ? Vagy van még remény ?

2010. ápr. 12. 19:27
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
21:40 - a gyerek származásilag magyar, csak "papíron" német. Inkább magyarnak érzi magát, viszont németként gondolkodik(legalábbis én ezt vettem észre)
2010. ápr. 12. 23:33
 22/22 anonim ***** válasza:
Ezen már én is elgondolkodtam párszor. Magyarországon valódi demokrácia még sosem volt. Leszámítva az elmúlt 20 évet. Nálunk nincs hagyománya a dolognak, nem is magunknak harcoltuk ki, csak így jött ki a lépés. Ha jobban megnézed, az emberek többsége nem is igazán tud mit kezdeni a hirtelen rászakadt szabadsággal.
2010. ápr. 13. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!