Miért nem hálás sok magyar szovjet barátainknak azért, hogy felszabadították Magyarországot?
És annak is nagyon örülök, hogy az '56-os forradalom után lecsukták és kínozták nagyapámat fél évig.
Valamint boldog vagyok, hogy 10 éven keresztül mindenféle korlát nélkül levadászták a magyar nemzet legjobbjait, amit mind a mai napig megsínylünk.
Dehogynem, az én nagyapám is nagyon hálás volt nekik amikor bejöttek.
Alig győzött hálálkodni amikor elvitték a lovait a szekerét teheneit meg kirámolták a spájzot, a jó öreg hűséges házőrzőt meg lelőtték mert nem tettszett nekik, hogy megugatta őket.
Magyarországot nem felszabadították, hanem elfoglalták, és megszállták a szovjet csapatok.
Senki sem beszélt felszabadításról, ezt csak később, a "nimbusz kedvéért költötték". Egy teljesen kitalált, hazug felszabadítást ünnepeltettek a néppel negyven éven át, amiből sem a tény, de még a dátum sem igaz. Napokkal a dátumnap után is folytak még harcok, és akik ott elestek, azoknak a halotti bizonyítványát is meghamisították a dicsőséges "felszabadítók".
"Csak 1985-ben derült ki, hogy az utolsó német egység valójában április 13-án hagyta el Magyarországot, és erre nem Nemesmedvesnél, hanem Pinkamindszentnél került sor."
Az utolsó áldozat nem április negyedikén halt meg, hanem hetedikén, amikor is a németek még buzgón lövöldöztek, és egy eltévedt golyó ölte meg. Szóval a megszállás sem április 4-én történt… A temetés után egy ideig még a valós dátum volt olvasható a fejfán, később valószínűleg a politika késztette arra illetékeseket, hogy a történelemkönyvnek megfelelően átírják a feliratot. A halotti anykönyvi bizonyítvány szerint betegségben halt meg, pedig ez sem igaz.
A valóság az, hogy Magyarországot nem szabadították fel, hanem megszállóként elfoglalták, és eszerint viselkedtek.
A szovjet csapatok jelentéseiben rendre a Magyarország "megszállása", illetve a Magyarország "elfoglalása" kifejezés szerepel, nem pedig a felszabadítás szó, mint például Varsó esetében.
Szó sem esett Magyarország szovjet felszabadításáról. Erről többek között az adományozott kitüntetések is tanúskodnak:
A Varsó Felszabadításáért emlékérem: (oroszul За освобождение Варшавы, transzliteráció: Za oszvobozsdényie Varsavi)
Illetve:
A Budapest Bevételéért emlékérem (oroszul «За взятие Будапешта», transzliteráció: Za vzjatyije Budapesta)
A szovjet álláspont az ellenséges ország legyőzésének tekintette az eseményeket, így a Vörös Hadsereg több mint 350 ezer katonája kapta meg a Budapest bevételéért illetve a Fasiszta Magyarország legyőzéséért elnevezésű háborús kitüntetéseket.
Szó sincsen felszabadításról, nem tudom miért kellene örülni.
Azért mindenki hálás, hogy felszabadították az országot.
Azért viszont senki, hogy utána itt maradtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!