Vallasos emberek mit szolnatok ahhoz, hogy ha bevezetnek azt a szabalyt, hogy 18 ev alatt nem lehet megkeresztelve senki sem, illetve nem tartozhatna semmilyen egyhazhoz?
18/20
Ne engem sértegess, hanem azt cáfold amit írtam. Vitában nem támadhatod azt a személyt akivel a nézeteltérésed van, hanem csak azt amit mond.
Továbbra is tartom, hogy a Biblia alapján isten egy senki. A Biblia olyan korban íródott amikor az emberek még azt hitték, hogy a föld lapos és hogy hatalmas tett a földet megtermteni, pedig a föld rajta mindennel egy kis porszem. A jupitertől fotózva már csak 1 pixel az egész.
Ha most talánának ki az emberek istenekat maguknak azok már valószínűleg az egész univerzumot teremtenék, vagy az összes univerzumot.
Az ember teremtette az istent és nem fordítva.
Isten nem valami lenyűgöző, és számos pszichológia problémával küzd. Annyira kevés az önbizalma, hogy megköveteli, hogy imádják őt minden hetedik napon.
Tökéletlen embereket teremt, aztán őket hibáztatja a saját hibáiért. Ő egy nagyon szánalmas kifogás arra a névre, hogy felsőbbrendű lény.
Lehet, hogy nem tudsz róla, de van több olyan keresztyén egyház, ahol nem keresztelnek csecsemőket, mert a Biblia alapján a keresztség (bemerítkezés) egy tudatos döntés eredménye ("Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg...") - a Bibliában nem is találsz konkrét példát arra, hogy csecsemőt megkereszteltek volna.
A hitnek akkor van értelme, ha személyes döntésed, egyébként tényleg csak egy vallásos ember leszel. Ha körbenézel, nagyon sokan vannak, akiket csecsemőként megkereszteltek, és kábé semmit nem jelent számukra Isten, a Biblia stb.
Tegyük fel, hogy sikerül betartatni, tehát a szülők gyakorolhatják a vallásukat, terelgethetik a gyereküket valamelyik irányba, de nem járathatják egyházi iskolába, templomba, vallási közösségbe. Én keresztény vagyok, de ezt nem tartom annyira rossz ötletnek.
A hitet nem lehet senkire rákényszeríteni, aki ilyennel próbálkozik, az többet árt, mint használ (vagy fanatikust nevel, vagy túlzottan lázadót).
Szerintem még jól is jönne a vallásoknak, elvégre olyan dolog lenne, mint a cigi meg a pia, nem kaphatod meg gyerekként, úgyhogy nagyon szeretnéd kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!