Hogy működik a baba megkeresztelése ha nincs keresztanya, nincs apa, senki, és anya nincs megkeresztelve?
azt mondták, hogy olyan nincs, hogy anya bemegy és szól hogy locsoljanak már egy kis vizet:)
de akkor hogy?
tanfolyamra, hittanra babaával nem lehet járni.
Ha a katolikus keresztelésre gondolsz, k. így működik:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
Ha ezek nincsenek meg, tanfolyamon kell pótolni.
Úgy oldod meg, ahogy akarod.
Az ha te nem vagy megkeresztelve alapbol meg nem gond, a keresztszulo a fontosabb, mivel o vallalja a gyerek hitbeli neveleset. De keresztszulo nelkul nem lehet keresztelni, keresztszulo pedig csak olyan lehet aki maga is meg van keresztelve, es altalaban veve minden rendben van vele (tehat nem el egyhazilag el nem ismert hazassagban, vagy plane elettarsi kapcsolatban stb stb).
Arra szamits, hogy ha te magad nem vagy megkeresztelve, akkor elbeszelgetnek veled, es megkerdezik, hogy miert szeretned megkeresztelni a kicsit, miert fontos ez neked.
Mert ez nem egy "divat", nem is egy "kis viz", es aki komolytalanul all hozza, annak nemhogy nincs ra szuksege, de egyenesen szentsegtores lenne.
Tényleg!
Miért is akarod megkeresztelni?
Azt ugye tudod, hogy Jézus idejében nem volt gyerekkeresztség? Elég furán néztek volna rád akkoriban, ha a gyerkedet viszed keresteltetni (amúgy akkor még nem is kereszt volt a jelkép, merítkezés volt).
én komolyan gondolom, nem poénból.
az, amit nekem mondtak (locsolni kis vizet)az csak jelzés volt nekem, hogy ne gondoljam már azt, hogy ez ilyen egyszerű.
én úgy tudom, hogy ezzel a szülő(nem a keresztszülő)vállalja hogy az anya a gyermekét hit szerint neveli és később asszem minimum 14 évesen kell neki magától megkeresztelkednie
szeretném ha Isten elfogadná a babát(mert házasságon kívül szöletett)
megkeresztelve azért nemvagyok, mert nem jártunk templomba, és amikor egyszer kétszer voltunk, nem is volt keresztelő, csak amolyan iszunk az úr véréből, meg eszünk a húsából ha jól emlékszem(bor volt, meg az a pille vagy mi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!