Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vallasos emberek mit szolnatok...

Semmii kérdése:

Vallasos emberek mit szolnatok ahhoz, hogy ha bevezetnek azt a szabalyt, hogy 18 ev alatt nem lehet megkeresztelve senki sem, illetve nem tartozhatna semmilyen egyhazhoz?

Figyelt kérdés
Ez csak egy elmeleti kerdes hogy reagalnatok ra, nem terveznek ilyet a politikusok, nem is lesz ilyen egy darabig.

2016. jún. 14. 20:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
68%

"Ezen azert gondolkoztam, mert ugye magyarorszagon 18 evet bekell tolteni hogy nagykoru legyel es altalaban sok gyereket megkeresztelnek 1-2 evesen akik nem is tehetnek rola, vallasosan nevelik igy tobb az eselye hogy vallasos lesz ha felnott lesz. A vallas szabadsagot nem korlatozna kicsit sem le mert tanulhatna minden vallasrol es 18 eletevet ha betoltotte csatlakozhat oda amelyikhez szeretne, nem pedig a szulei eldontottek helyette. Nem felytem ki jobban mert olyan hosszu lenne hogy nem olvasnak el. ( a vallas szabadsagot jonak tartom mielott valaki lehurrogna )"

Maga a megkeresztelés nem nagyon befolyásol senkit önmagában. Hiszen ma Magyarországon a lakosság több mint fele meg van keresztelve és csak jelentősen kisebb része jár templomba.

Minden vallásról pedig (már csak azok mennyisége miatt is) lehetetlen tanulni.

Egy gyerek neveltetésének része, hogy a szülők saját meggyőződésük szerint nevelik.

Ha nem így lenne 18 éves korig meg kéne tiltani például zenehallgatást, versolvasást,stb... is; mert különben nagyobb eséllyel lesz ilyen vagy olyan művészeti izlése...

Nem kaphatna még enni se, nehogy befolyásolják a gasztronómiai izlését...

És még sorolhatnám...

De miért is baj az, ha valaki vallásos, vagy esetleg Hívő lesz? Mert te nem vagy az?

2016. jún. 14. 21:32
 12/23 A kérdező kommentje:
Látom nem értelmezed jól amit írtam, légyszi fusd át újra... Igazad van amúgy ebben, hogy hülyeség lenne a korlátozás, ezt belátom de ez is csak az erőltetett vallás miatt gondoltam...(már leírtam miért előbb mindent a kérdéseidre) Nem hiszek istenben, kb egyenrangúnak tartom a jedizmust és az összes többi világ vallást....
2016. jún. 14. 21:43
 13/23 anonim ***** válasza:
70%

Én személy szerint poli-atheista vagyok, a több ezer isten közül egyikben sem hiszek, de egy ilyen szabály nem hozna eredményt.

Ilyen alapon be kellene tiltani, hogy a gyerekek higgyenek a mikulásban vagy a húsvéti nyúlban, vagy be kellen tiltani azt, hogy az emberek abban, hogy a sorsuk jobbra fordulhat, a reményt.

Azzal nincs problémám, hogy az emberek hisznek egy felsőbb erőben, akár legyen az isteni személy, vagy természeti jelenség, vagy bármi, de azt nem tudom elfogadni, hogy erre hivatkozva szó szerint értelmeznek több ezer éve emberek által írt könyveket és ezt akarják másokra is ráeröltetni.

Egy ilyen törvény is hasonló beavatkozás lenne vallásos emberek életébe mint, ahogy közülük többen próbálnak beavatkozni a nem vallásosakéba.

Ha valakinek szüksége van egy képzelt barátra, hogy boldogabb legyen, akkor csak nyugodtan higgyen benne, vagy kereszteltesse meg magát, vagy gondolja azt hogy szüzek fognak rá várni a paradicsomban, vagy a nirvana.

Viszont abban a pillanatban, hogy bárki mást megpróbál rábírni arra, példa mutatáson kívül, hogy higgyen abban, amiben ő hisz, közbe kell avatkozni.

2016. jún. 14. 21:47
 14/23 A kérdező kommentje:
Mielőtt valaki mondaná, hogy hitetlen vagyok kiábrándítom mert nem vagyok az, csak nem hiszek számomra ostobaságokban, mint én megvagyok győződve arról, hogy van élet a földön kívül is. Mások szerint ez egy nagy baromság. Nagyon hiszek még a tudományban, azért is mert ez előre viszi az emberiséget a vallásról meg sajnos nem lehet ezt elmondani sőt...
2016. jún. 14. 21:50
 15/23 anonim ***** válasza:

Nincs probléma hittel, az egyházzal van.

A hit nem akadályozza a tudományos fejlődést és a tudomány nem zárja ki valamiféle isten létezését és fordítva.

Amikor egy személy által gyakorolt hit valamilyen szervezett formábban vallásban, egyházban nyilvánul meg, akkor jönnek azok a hatások amelyek eltorzítják azt, amire a hit tulajdoképpen való.

Ha igaz lenne az ami a Bibiliában, Tórában, vagy Korában, vagy az indiai Védákban van, azt azt jelenten, hogy az istenek hozzánk képest ugyan hatalmasak, de az univerzumhoz képest ők is csak senkik.

Ha létezne is isten biztos szégyelné magát, hogy teremtett valamit hatalmas aggyal és értelemmel, erre az nem használja, hanem csak imádkozik és várja a csodát ahelyett, hogy saját magán és másokon segítene.

2016. jún. 14. 21:58
 16/23 A kérdező kommentje:
Ebben teljesen igazad van :)
2016. jún. 14. 22:00
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeség, ha a gyerek felnőtt korában vallás lesz akkor örül, hogy megkeresztelték a szülei, ha pedig nem lesz vallásos 18 éve után akkor meg leszarja, hogy leöntötték egy "sima" vizel. Több értelme lett volna a kérdésednek, ha a keresztelés helyet a körül metélést íród.

"illetve nem tartozhatna semmilyen egyhazhoz"

Tehát akkor törvényileg ráerőltetnéd a gyerekre az ateizmust, ez komcsi dolog.

Nem hogy egy darabig nem fognak ilyen baromságokat bevezetni, hanem soha.

2016. jún. 14. 22:01
 18/23 anonim ***** válasza:
73%

"Ha igaz lenne az ami a Bibiliában, Tórában, vagy Korában, vagy az indiai Védákban van, azt azt jelenten, hogy az istenek hozzánk képest ugyan hatalmasak, de az univerzumhoz képest ők is csak senkik. "

Ez a mondatod csak annyit bizonyít, hogy fogalmad sincs arról, hogy a Biblia mit ír.

2016. jún. 14. 22:45
 19/23 anonim ***** válasza:
75%

Nem akarok senkit megsérteni; de azt látom lépten-nyomon: Nagyon-nagyon sokan "kritizálják"/támadják az Egyházakat. De ha részletesebben próbál velük beszélgetni az ember, kiderül, hogy még a Magyarországon leggyakoribb felekezetekről (Katolikus,Református,Evangélikus) sem rendelkeznek alapvető ismeretekkel sem.

De azért kritizálják...

Ennyit még szükségesnek láttam 18-as hozzászólásomhoz hozzáfűzni.

2016. jún. 14. 22:59
 20/23 anonim ***** válasza:

Én hiszek Istenben, ámde az egyházban nem igazán.

Nem érdekelne, én is 17 éves koromban keresztelkedtem meg, önszántamból. Mindenkinek meg van a joga, hogy ő döntse el, hogy miben hisz.

Mondjuk ma sem jelent semmit ez, egy zsidó, muszlim, ateista, buddhista, stb is megkeresztelkedhet minden gond nélkül, mint ahogy abból se nagyon van probléma, ha egy keresztény változtat az álláspontján.

2016. jún. 14. 23:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!